Sterren op TV
Lonneke Sloetjes volleybal

Auteur: Senna Reimink

Datum: 24 mei 2016

Laatst Geüpdatet: 8 oktober 2022

Lonneke Sloetjes neemt volleybaldames op sleeptouw

Lonneke Sloetjes is een belangrijke kracht in het dames volleybalteam, dat zich in mei 2016 kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Momenteel komt de Varsseveldse uit in de Turkse volleybalcompetitie, voor de club Vakifbank SK.

Lonneke Sloetjes naar Rio

Met 1,92 meter is Lonneke Sloetjes één van de langste speelsters van het Nederlandse volleybalteam. Dat mag ook wel, want Sloetjes is één van de speelsters die voor de punten moet zorgen bij Nederland. Dat doet ze dan ook regelmatig. In 2015 was ze één van de uitblinkers op het Europees kampioenschap in september/oktober in eigen land.

Nederland zorgde voor een verrassing door een zilveren medaille te winnen. In de finale verloor Nederland van Rusland. Ook op dat EK presteerde Lonneke Sloetjes fabelachtig. De zilveren plak was echter nog niet genoeg voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. In januari mislukte een nieuwe poging van Nederland op het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Turkije, maar in mei kwam het alsnog goed in Japan.

Sloetjes behaalde met Nederland tijdens het OKT in Japan voldoende punten om kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro af te dwingen. Tijdens de Olympische Spelen moet Nederland het in de eerste ronde opnemen tegen Amerika, China, Servië, Italië en Puerto Rico. Dat is een zware loting, maar vier ploegen gaan door naar de kwartfinales. Er liggen dus kansen voor Sloetjes en haar teamgenoten.

Achternaam Lonneke Sloetjes is eigenlijk Slöetjes

Lonneke gaat door het leven als Lonneke Sloetjes, maar officieel hoort er een trema op de ‘o’ van Sloetjes. Haar naam luidt dus eigenlijk Lonneke Slöetjes. Het Beste Talent van 2008 wordt in de media echter altijd aangeduid als Sloetjes en zo wordt haar achternaam ook uitgesproken.

Daarnaast heeft ze ook nog verschillende bijnamen. Lon, Lonny of Sloet, ze luistert er allemaal naar. Uiteindelijk maakt het allemaal niet uit hoe ze heet. Zolang de 25-jarige volleybalsters de punten maar blijft binnen rammen voor Nederland tijdens de Olympische Spelen. Wie weet wordt ze dan ooit wel sportvrouw van het jaar, of sportploeg van het jaar met de volleybalsters.

Volg Lonneke Sloetjes ook op Facebook, Twitter of Instagram!