Sterren op TV

Lonneke Ferwerda de vrouw van Jaïr Ferwerda

Lonneke Ferwerda is de vrouw van Jaïr Ferwerda, een Nederlandse politiek verslaggever die vooral bekend is van zijn items in de talkshow van Eva Jinek, op RTL. Verder waren Jaïr en zijn vrouw Lonneke te zien in De TV Show op Reis van Ivo Niehe.

Lonneke Ferwerda vrouw Jaïr Ferwerda

Lonneke Ferwerda koos allereerst voor de opleiding tot lerares in de Franse taal, maar op de Fontys Hogeschool ging ze uiteindelijk voor Journalistiek en Voorlichting. De blondine werkte vooral in de marketing: onder meer als campagnespecialist, communicatiecoördinator, coördinator wervingscampagne bij bedrijven als OnlyHuman, de provincie Friesland en Werken in West-Brabant.

Sinds oktober 2019 verdient Lonneke Ferwerda haar brood als haptotherapeut (haptotherapie is een behandeling waarbij aanraking tussen de therapeut en de patiënt een gevoel terug moet opbrengen) en als freelance operations manager bij LINJA Shoes.

Jaïr Ferwerda politiek verslaggever Jinek en Jaïr in Goed Gezelschap

Jaïr Ferwerda begon zijn loopbaan als redacteur en verslaggever bij Barend & Van Dorp. Daarna produceerde hij diverse politieke documentaires, tegenwoordig doet hij ‘Jaïr in Goed Gezelschap’ en ging hij in 2020 mee met Eva Jinek naar RTL. Jaïr verzorgt politieke items voor in de talkshow.

Niet voor niets vindt Jaïr haar de allerbeste in het vak. “Het klinkt misschien slijmerig, maar ze is echt heel goed. Eva weet altijd de juiste toon te pakken, of ze nu met Jan Smit of met een minister praat”, zei hij over Jinek in Het Parool.

De vader van Jaïr Ferwerda, Sytze Ferwerda, was raadslid namens de D66 in Helmond. Ongetwijfeld zal ook hij heel blij zijn met de zorgzame Lonneke Ferwerda als schoondochter!