Sterren op TV
Loes Willem Bouwval Gezocht Groningen

Loes en Willem in Bouwval Gezocht naar Groningen

Loes en Willem verlaten de Randstad in Bouwval Gezocht voor Groningen. De twee hebben het in principe prima naar hun zin in de Randstad, maar besluiten die plek nu achter zich te laten voor een nieuw avontuur in Groningen. Daar hebben ze een kluspand gekocht, waar mede door de gasbevingen zeker nog wel het één en ander aan moet gebeuren. Een groot nadeel is dat Loes ook nog eens een flinke blessure oploopt.

Loes en Willem in Bouwval Gezocht

Loes en Willem doen mee aan Bouwval Gezocht. Het is de grote vraag of de twee erin slagen om de in Groningen gekochte bouwval om te toveren tot hun droomhuis. Ze hebben gekozen voor een nieuw hoofdstuk in hun leven, maar hebben ze wel door waar ze aan begonnen zijn? De 54-jarige Loes en de 61-jarige Willem beginnen aan een huis waar enorm veel aan moet gebeuren.

Het huis heeft veel last gehad van de gasbevingen en is flink verzakt. Willem en Loes willen het huis eigenhandig aanpakken en het huis ombouwen tot hun droomhuis. Dochter Ronja denkt dat Loes en Willem binnen twee jaar alweer terug zijn in de Randstad.

Bouwdeskundige bekijkt huis

Bouwdeskundige Bob Sikkes heeft het huis van Loes en Willem alvast bekeken en kwam tot wat eigenaardige conclusies. Zo staan de helft van de huizen in de straat te koop. Die huizen kostten echter allemaal wat meer. Het huis waar Loes en Willem voor zijn gegaan, kostte ‘slechts’ 100.000 euro. “En als ik heel eerlijk ben, snap ik ook wel een beetje waarom. Het is een beetje het sneue zusje van de straat.” Het huis heeft volgens Bob onder meer funderingsproblemen. “Je moet eigenlijk een nieuw huis bouwen.”

Het heeft Loes en Willem er echter niet van weerhouden om het huis aan te schaffen. “Het is een mega klus en ik moet ook een beetje oppassen natuurlijk, ik heb drie jaar geleden een zware hartaanval gehad”, vertelde Willem. Als Loes tot overmaat van ramp ook tijdens het grasmaaien nog haar pols zeer zwaar kneust, kan zij ook even niet meer helpen. Toch slagen ze er in Bouwval Gezocht al in om het huis aardig op te knappen. Al is er nog genoeg te doen voor de twee.

Meer Bouwval Gezocht
Sabrina en Michel in Bouwval Gezocht