Sterren op TV
Loek Peters

Loek Peters is van alle markten thuis

Loek Peters timmert al jaren aan de weg als acteur. De 41-jarige Peters werd in 1974 in Papendrecht geboren. Tussen 1996 en 2000 stortte Loek zich volledig op zijn carrière in de schijnwerpers. Hij koos ervoor om te studeren aan de Toneelschool in Amsterdam en nog tijdens zijn studententijd had hij zijn eerste rol te pakken.

Loek Peters als Berry in Penoza

In 1998 was Loek Peters voor het eerst op de Nederlandse televisie te bewonderen, in de telefilm Venus. Ook verscheen hij meermaals op de planken in het theater. Zo kreeg hij rollen te pakken in onder andere Hamlet, Panorama van de Eeuw en Duizend Rozen. Sindsdien is Peters in een groot aantal televisie-programma’s voorbij gekomen. Waaronder A’dam – E.V.A., Expeditie Robinson en Lijn 32.

Loek Peters, die op straat regelmatig wordt aangesproken door kinderen wegens zijn rol als dokter Snor in de film Achtste-groepers huilen niet, was in 2008 ook dichtbij het binnenslepen van een Gouden Kalf. De acteur was voor zijn bijdrage aan de film ‘Het echte leven’ genomineerd in de categorie ‘beste mannelijk bijrol’. Uiteindelijk ging hij er niet met de prijs vandoor. Tegenwoordig houdt duizendpoot Loek zich ook bezig met het bedrijf HuCQ..

Loek Peters en Ilse Heus

Het grote publiek kan Loek, die van alle markten thuis blijkt te zijn, vooral kennen van zijn optredens in de misdaadserie Penoza. Al vanaf het begin van de serie neemt Loek de rol van Berry op zich. Ondanks dat ‘De Kale’ daarin een crimineel speelt, loopt iedere kijker met hem weg. In september 2017 is het vijfde en tevens het laatste seizoen van de populaire serie te bewonderen.

Loek Peters werd in april 2015 voor de tweede keer vader. De kale acteur was al vader van dochter Pimme en verwelkomde in 2015 zijn zoon Fons Franciscus Bink. De moeder van allebei de kinderen is Ilse Heus, die ook geen onbekende is in de showbizzwereld. Zo speelde zij in meerdere series, films, theatervoorstellingen en commercials. In One Night Stand Roffa was het tweetal in 2013 samen te bewonderen.

Wil jij de verrichtingen van Loek Peters volgen? Dat kan via Twitter en Instagram.