Sterren op TV
Lisse Knaapen SKY

Lisse Knaapen steelt de show in SKY

Lisse Knaapen staat aan de vooravond van een grote carrière als actrice. Ze bemachtigde de hoofdrol in de spectaculaire musical SKY op 22-jarige leeftijd. Het is een geweldige kickstart voor de actrice waar we de komende jaren nog veel van gaan horen.

Eigenlijk wist Lisse Knaapen totaal niet wat ze met haar leven aan moest. Ze wist niet precies welke richting ze op wilde en daarom besloot ze voor ‘muziektheater’ te kiezen. Een gouden zet zo is gebleken. Ze heeft namelijk de hoofdrol gekregen in de musical SKY, van Marco Borsato en John Ewbank. De jonge Knaapen moest echter van ver komen. Ze bleek aanvankelijk namelijk geen natuurlijk, er was werk aan de winkel. Gelukkig raakte ze tot op het bot gemotiveerd en greep iedere kans aan om te leren en het heeft haar veel opgeleverd, met de hoofdrol in SKY als voorlopig hoogtepunt. Na Romy Monteiro heeft Nederland dus weer een jonge musicalster.

Lisse Knaapen werkte in chocolaterie

Net als iedere student moest Lisse Knaapen met een bijbaantje er voor zorgen dat ze rond kon komen. Zo werkte ze zich uit de naad in een chocolaterie, zo verklapte ze in een column voor de AVROTROS. Inmiddels is Knaapen net afgestudeerd, en wel cum laude, en dat is maar goed ook. De komende jaren zal ze geen tijd hebben om te studeren. Met SKY begint het circus pas net. Na SKY zullen ongetwijfeld nog meer voorstellingen en optredens volgen. Daar bestaat eigenlijk geen enkele twijfel over. Het vertrouwen van gerenommeerde sterren is namelijk groot. Marco Borsato is bijvoorbeeld lyrisch over Lisse Knaapen en nodigde haar bijvoorbeeld ook al uit om op te treden tijdens Symphonica in Rosso in een uitverkochte Ziggo Dome. De musical SKY draait overigens vanaf 3 april in Amsterdam.

Lisse Knaapen achtergrond

Nog even terug naar hoe het allemaal begon voor Lisse Knaapen. Helemaal vreemd is het namelijk niet dat ze voor het toneel heeft gekozen. Zo was haar vader ook acteur. Hij stond vaak op Oerol en Lisse ging dan mee en dat vond ze fantastisch. Hierdoor stond haar leven al snel in het teken van zingen en acteren en nam dit ook een belangrijke plaats in in haar opleidingen. Toch duurde het even voordat Lisse Knaapen besloot dat ze hier echt haar werk van wilde maken. Die knop werd pas omgezet toen ze er voor koos om de opleiding ‘muziektheater’ te gaan volgen in Rotterdam.

Je kunt Lisse Knaapen volgen op Twitter, Instagram en Facebook!