Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 april 2020

Laatst Geüpdatet: 22 april 2023

Liselot Hoornweg de vrouw van Wopke Hoekstra

Liselot Hoornweg is de vrouw van Wopke Hoekstra, een Nederlandse politicus van het CDA en Minister van Financiën in het kabinet-Rutte III. Zijn geliefde werkt als arts. Samen hebben ze vier kinderen.

Liselot Hoornweg vrouw Wopke Hoekstra

Liselot Hoornweg en Wopke Hoekstra zijn al sinds hun studententijd samen. Ze zijn inmiddels gelukkig getrouwd, in 2008, en hebben vier kinderen samen. Over hun woning schreef het blad Story al eens: ‘De riante linkerhelft van een twee-onder-een-kap uit 1929 in een rustige villabuurt in het Gooise Bussum: het romantische huis met kleine ruitjes heeft een woonoppervlakte van 314m2 en een ruime tuin op het zonnige zuidwesten.’

Zoontje Wopke Hoekstra ernstig ziek

In 2016 kregen Wopke Hoekstra en zijn vrouw Liselot Hoornweg het vreselijke nieuws te horen dat hun zoontje leverkanker heeft. Destijds reageerde Wopke in het Algemeen Dagblad: “Kinderen horen niet ziek te worden, jonge mensen ook niet, maar kinderen is natuurlijk helemaal… En die horen zeker geen kanker te krijgen.”

“Natuurlijk is dat rampzalig nieuws en de vraag is dan vervolgens ook: hoe gaan we er alles aan doen om te zorgen dat hij beter wordt.” Uiteindelijk is het zoontje van de twee gelukkig weer helemaal schoon verklaard.

Wopke Hoekstra minister van financiën

Wopke Hoekstra werd bij het grote publiek bekend ten tijde van de coronacrisis in Nederland. De minister van financiën zorgde voor woede door heel Europa toen hij dwars lag bij financiële steun vanuit het EU Noodfonds voor de zwaar getroffen landen Italië en Spanje.

Vanuit vrijwel ieder land in het continent kwam er veel kritiek op Wopke, maar gelukkig heeft hij altijd heel veel aan zijn sterke vrouw Liselot Hoornweg en hun vier kinderen gehad.