Sterren op TV
Lise Lotte Kerkhof vriendin Jan Paternotte

Lise-Lotte Kerkhof de vriendin van Jan Paternotte

Lise-Lotte Kerkhof is de vriendin van Jan Paternotte. In de Tweede Kamer debatteert de D66-politucs erop los, maar in zijn privéleven heeft hij een alleszins harmonieuze relatie met Lise-Lotte Kerkhof!

Lise-Lotte Kerkhof vrouw Jan Paternotte

Lise-Lotte Kerkhof, antropologe en voormalig basisschoollerares, was in het verleden raadslid in de stad Leiden namens D66. In die hoedanigheid sprong de vonk tussen haar en Jan Paternotte klaarblijkelijk over, waarna de twee trouwden in de Amerikaanse stad Las Vegas! Kerkhof ging eind 2019 aan de slag als senior communicatieadviseur bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lise-Lotte Kerkhof moest kiezen tussen Jan Paternotte én Leiden

In 2012 nam Lise-Lotte Kerkhof afscheid van de Leidse gemeenteraad, en dat had alles met haar relatie met Jan Paternotte te maken! Ze zei namelijk: “Het was een moeilijke keuze tussen twee grote liefdes: de liefde voor Leiden en die voor mijn man Jan. Hij is namelijk fractievoorzitter van D66 in Amsterdam. Na drie jaar willen we heel graag samenwonen. En één van ons moest hiervoor zijn zetel opgeven.” Snel daarna betrok het stel een huis op de Oostelijke Eilanden.

Jan Paternotte Kamerlid D66

Jan Paternotte studeerde internationale betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam én Europees Recht aan de Amsterdam Law School. In 2004 werd hij verkozen tot voorzitter van de Jonge Democraten, de jongerentak van D66. Van 2006 tot maart 2017 was hij lid van de Amsterdamse gemeenteraad. Daarna nam Paternotte plaats in de Tweede Kamer namens D66, waar hij de portefeuille luchtvaart, hoger onderwijs & wetenschap en integratie onder zijn hoede kreeg.

Paternotte heeft een voorliefde voor whisky malt en vindt dat zijn vrouw Lise-Lotte dezelfde rechten verdient als welke man dan ook. In augustus 2020 tweette hij nog: “Gelijke kansen voor vrouwen en Nederlanders van kleur! Daarvoor moet nog veel gebeuren…”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jan Paternotte (@janpaternotte)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jan Paternotte (@janpaternotte)