Sterren op TV
restaurant apotheek

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 april 2018

Laatst Geüpdatet: 29 december 2022

Lisanne en Joël met restaurant Apotheek in Opdienen of Afserveren

Lisanne Beckers en Joël Maassen openen restaurant Apotheek in Opdienen of Afserveren. In het centrum van Sittard hebben de twee een ambitieus plan, maar worden in een wurggreep gehouden door een aannemer. Na een barre tocht is de voormalige apotheek omgetoverd tot een fraai restaurant.

Oude apotheek wordt omgebouwd tot restaurant

Lisanne werkte als administratief medewerkster, maar die baan was ze zat. Joël geeft kookles op een MBO, waar de 26-jarige Lisanne in het verleden al bijbaantjes in de horeca heeft gehad. Zo kwamen ze op het plan om een restaurant te beginnen. Een voormalige apotheek in het centrum van Sittard moet worden omgebouwd tot hun droomlocatie. Lisanne in Opdienen of Afserveren: “Wij kwamen binnen toen alle spullen er nog stonden en toen was ons gelijk duidelijk dat het een apotheek moest blijven. Dat willen we dan ook in het interieur terug laten komen en in de menukaart. Dan heb je de helft van je concept al staan en gecombineerd met onze eigen ideeën.”

De zaak gaat dan ook restaurant Apotheek heten. Daarnaast wil restaurant Apotheek anders worden dan anders. Er zal geen standaard tomatensoep als lunchgerecht op de kaart komen, maar een sinaasappel wortelsoep. Joël: “We willen ons onderscheiden dan het standaard concept. Daar zijn namelijk al heel veel restaurants van.”

Opdienen of Afserveren voor Lisanne vooral veel wachten

Het stel wordt vanaf september gevolgd door Opdienen of Afserveren, waarbij de hoop is dat ze de sleutel half november ontvangen. Dan moet het restaurant nog voor de kerstdagen worden geopend. Ze gaan het pand huren en de verbouwkosten zijn voor de eigenaar. Het nadeel voor Lisanne en Joël is dat ze hierdoor geen invloed hebben op de aannemer. Al snel blijkt dat de verbouwing veel vertraging oploopt en de opening minimaal een maand wordt verlaat.

Dat zorgt wel voor financiële zorgen bij Lisanne en Joël. Lisanne heeft haar baan namelijk al opgezegd en het is met alleen het inkomsten van Joël dus vooral even het hoofd boven water houden. Uiteindelijk krijgt het stel op 30 december eindelijk de sleutel, maar blijkt dat eigenlijk slechts een symbolisch moment. Al het stukwerk is nog kletsnat, waardoor ze nog weken stilstaan. Wanneer er eindelijk wel gewerkt kan worden krijgen ze de volgende grote tegenslag. Wanneer het regent staat het binnen opeens blank. De pui lekt en zo wordt de nieuwe vloer zeiknat. Het blijkt om een verstopping te gaan, door opnieuw prutswerk van de aannemer.

Restaurant Apotheek kent vliegende start

Uiteindelijk worden alle stormen overwonnen en gaat restaurant Apotheek eindelijk open. De eerste dag levert gelijk een flinke aanloop op van bezoekers en dat zet zich voort. Vier weken na de opening zijn Lisanne en Joël dan ook erg blij. “Het is ontzettend druk en de start is zo goed dat we een tweede kok hebben aangenomen. Sittard heeft onze menukaart ook goed ontvangen”, besluit een blije Lisanne in Opdienen of Afserveren.

Restaurant Apotheek volg je ook op Facebook.