Sterren op TV

Lino LeLin de vriend van Iris de Graaf

Lino LeLin is de vriend van Iris de Graaf, een Nederlandse correspondente voor de NOS in Rusland. Ze volgde in mei 2020 David Jan Godfroid op in die rol.

Lino LeLin vriend Iris de Graaf

Lino LeLin is al jarenlang de vriend van Iris de Graaf. Hij houdt van hiphop- en R&B muziek, en bezoekt ook met enige regelmaat festivals in dat genre, zoals het Encore Festival. Verder gaat Lino graag op reis en vakantie met zijn geliefde: ze zijn al samen naar bijvoorbeeld Guadeloupe geweest.

Iris de Graaf studeerde Russisch/Slavische talen op de Rijksuniversiteit van Groningen. Daarna behaalde ze ook nog een master’s degree in mediastudies. Iris heeft rondom haar studietijd gewoond in Istanboel, de hoofdstad van Turkije, waar ze professioneel danseres en choreografe was.

Iris de Graaf woonde in Turkije en Rusland

Daarna belandde ze in Rusland, in Sint-Petersburg, ‘Als onderzoeker en social media content manager ondersteunde ik de werkzaamheden van het consulaat’, valt te lezen op haar LinkedIn-pagina.

Na jobs bij onder meer De Merkfabriek kwam Iris de Graaf in 2016 bij de NOS: eerst als verslaggeefster en redactrice, daarna als presentatrice en buitenlandverslaggeefster en tegenwoordig als correspondente vanuit Rusland.

Iris de Graaf Rusland-correspondente NOS

Daarover zei ze zelf al: “Rusland en de omringende landen van de voormalige Sovjet-Unie zitten vol contrasten, tegenstrijdigheden en bijzondere verhalen: van de kleine, persoonlijke verhalen tot aan de grote maatschappelijke en geopolitieke thema’s. Een correspondentschap in het grootste land ter wereld is spannend, en ik kijk ernaar uit me opnieuw voor langere tijd te vestigen in het land van mijn oma.”

Derhalve zal ze samen met haar vriend Lino LeLin terugkeren naar het land van Poetin en wodka. Ongetwijfeld zal het liefhebbende powercouple zich ook in de Russische kou wel weten te vermaken!