Sterren op TV
Linda Hakeboom

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 maart 2016

Laatst Geüpdatet: 18 maart 2016

Linda Hakeboom haalt onderste steen boven

Linda Hakeboom is een Nederlandse tv-presentatrice. Ze is vooral bekend als presentator van het programma Rambam, dat regelmatig met spraakmakende zaken komt waar iets niet in de haak is. Daarnaast presenteerde Hakeboom nog veel meer programma’s en regisseerde ze bijvoorbeeld ook de documentaire Who the Fuck is Jett Rebel.

Om direct maar terug te komen op Rambam. Sinds 2012 is Linda Hakeboom te zien in het wekelijkse VARA-programma, maar na zes seizoenen houdt het voor de brunette op. De inmiddels 30-jarige presentatrice vond het tijd voor een frisse wind, hoe moeilijk ze het ook vindt om Rambam te verlaten.

“Ik heb het programma vanaf de pilot gemaakt en ik ben bij elke aflevering betrokken geweest. Nu ben ik het aan het loslaten en dat doet pijn tot in mijn tenen. Maar het moet, ik vind het belangrijk dat nieuwe mensen het overnemen, met verse inbreng van ideeën”, vertelde Hakeboom aan De Volkskrant.

Linda Hakeboom is meer dan Rambam

Gelukkig valt Linda Hakeboom na Rambam niet meteen in een zwart gat. Ze heeft in het verleden ruimschoots bewezen fantastische programma’s te kunnen maken. Voor Rambam werkte ze bij VPRO voor het programma In de ban van het ding en maakte ze dus meerdere documentaires. De docu over Jett Rebel hebben we al genoemd, maar ze baarde ook opzien met de film The Happy Sad Route, waarbij Jan Jaap van der Wal een reis maakt door Joegoslavië.

Over Jan Jaap van der Wal gesproken. Op de website van Linda Hakeboom heeft hij een tekstje geschreven om wat meer over de oud-student Journalistiek te vertellen. Ook Lisette van der Geest (De Volkskrant) schreef een stukje over Linda Hakeboom en dit zijn niet van die standaard saaie teksten geworden. Het is grappig en informatief, waardoor er gelijk een goed beeld van Linda gegeven wordt.

Wat Linda Hakeboom nu, na Rambam, gaat doen is nog niet bekend. De kans is echter wel groot dat ze actief blijft in de onderzoeksjournalistiek, verwachten wij. De kick van onderzoeksjournalistiek ontdekte ze namelijk al tijdens haar opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Zo ging ze met twee vriendinnen undercover naar de tipplezone in Utrecht. Vanuit de kofferbak werden stiekem opnames gemaakt. Toen ze op het laatste moment nog één shot wilden maken werden ze gepakt.

“Wij weggescheurd, werden we op de snelweg klem gereden door een pooier die ons materiaal wilde hebben. Had ik snel op de achterbank de tapejes verwisseld, zodat we hem een leeg tapeje konden meegegeven. Debiel eng was het, maar ook zo gaaf. Ik was echt doodsbang, ik kon daarna vier nachten niet slapen, maar toch bleek toen al dat het in mijn dna zit om altijd door te filmen”, aldus Linda Hakeboom in De Volkskrant.

Spuiten en Slikken op Reis met Linda Hakeboom

We zullen Linda Hakeboom in ieder geval terugzien in het nieuwe seizoen van Spuiten en Slikken op Reis. In dit zomerse programma van BNN was Hakeboom in 2015 al te zien in de laatste uitzending, met een item over de seksindustrie in Praag. In de zomer van 2016 zal  de presentatrice vaker te zien zijn in Spuiten en Slikken op Reis. Zo was ze voor het programma in Mexico om een reportage te maken over de smokkelroutes en trok ze naar Swaziland, waar vijftien jaar lang geen cameraploegen werden toegestaan. Voor de mooie Linda Hakeboom maakten ze (natuurlijk) een uitzondering.

Wil je Linda Hakeboom blijven volgen? Dat kan via Instagram, Facebook en Twitter!