Sterren op TV
Lili Parayesh vrouw Wilfred Genee

Lili Pirayesh is de vrouw van Wilfred Genee

Lili Pirayesh is de vrouw van Wilfred Genee. Parayesh wordt vaak genoeg besproken in het programma Voetbal Inside, maar een gezicht krijgt de kijker niet bij de Iraanse. Toch is ze al even samen met Wilfred Genee.

Inhoudsopgave

Wilfred Genee leerde vrouw Lili kennen via Van der Gijp

Lili is niet Wilfreds eerste vrouw, want de presentator van het populaire voetbalprogramma was al eens eerder getrouwd. Eerder ging de televisiepersoonlijkheid met een Arubaanse, maar in 2008 leerde hij Parayesh kennen … via René van der Gijp.

Genee vertelt aan het Algemeen Dagblad: “René en Lili kenden elkaar al. Ze gingen soms uit eten, al was er van romantiek geen sprake. Zonder René had ik haar niet ontmoet. Hij vroeg me voor een commentaarklusje bij een hockeyclub. Hij zei: als je ja zegt, belt er straks een heel leuk Iraans meisje om je alle informatie te geven. Daar had René helemaal gelijk in.” En zo is er inmiddels een heel gezin Genee ontstaan met ook twee kinderen.

Lili Parayesh vindt man Wilfred net een kat

In interviews kan Genee best een killer zijn, in het gezinsleven is hij dat zeker niet. Vrouw Lili vertelt aan Mediakrant: “Wilfred is echt een gevoelsmens. Hij houdt van gezelligheid. Wat dat betreft, vind ik hem net een kat. Als ik thuis een gezellig hoekje heb gecreëerd, gaat Wilfred daar als eerste zitten. Net zoals een kat dat doet.” Parayesh verzekert dat haar man een ‘ongelooflijk lief persoon’ is. “Het is ook bijzonder dat hij zich altijd kwetsbaar opstelt. Ik weet hoe lief hij is voor zijn omgeving en hoe toegewijd hij is naar zijn vrienden en familie.”

Lili en Wilfred maken werk van gezond eten

Genee wordt vaak genoeg op het matje geroepen voor een face-to-face gesprek. “En dat dwing ik soms ook af. Wat dat betreft, kan ik best vervelend zijn. Ik wil tot de kern komen en kan niet tegen oppervlakkigheid, wat voor Wilfred soms best lastig is.” Ondertussen verschijnt de vrouw van Wilfred Genee ook steeds vaker op de voorgrond.

Lili is namelijk zeer gezond bezig en dat resulteerde in het gezamenlijke project Vullen of Voeden. Naast een boek hebben ze ook zeer actief sportkantines aangepakt waar louter vette hamburgers en dikke frieten werden geserveerd. Met hippe en gezonde snacks wordt Nederland veroverd en inmiddels is huize Genee ook bezig om dit op scholen op de kaart te krijgen. Daarnaast gaat Wilfred onverminderd door met Voetbal Inside zal vrouw Lili nog altijd regelmatig met het schaamrood op de kaken naar RTL7 zitten te kijken.

Lili Parayesh, de vrouw van Wilfred Genee, kun je niet volgen via sociale media.