Sterren op TV

Liesbeth Drobé is te zien in Expeditie Robinson NL vs. BE

Laatst geupdate 30th december, 2022 op 08:41 am

Liesbeth Drobé behoort in Expeditie Robinson NL vs. BE tot de zestien kandidaten. De Belgische psychiatrisch verpleegkundige heeft al de nodige sportieve prestaties op haar conto en was op de Filipijnen dan ook helemaal in haar element.

Liesbeth Drobé in Expeditie Robinson NL vs. BE

Liesbeth Drobé komt uit Aalst, waar ze in het dagelijkse leven werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige in het OLV Ziekenhuis. Ze heeft één zoon, maar is zeven jaar geleden gescheiden van diens vader en gaat sindsdien als vrijgezel door het leven.

Liesbeth is een echte doorzetter en bijzonder sportief aangelegd. Zo heeft ze reeds de Dodentocht achter haar naam weten te zetten en beklom ze al de Mont Ventoux. Survivallen in Expeditie Robinson NL vs. BE lijkt dan ook op haar lijf geschreven.

Zwaar ongeluk aanleiding van deelname Liesbeth aan Expeditie Robinson

Toch is de aanleiding van de deelname van Liesbeth helemaal niet zo vanzelfsprekend, vertelt ze in Het Nieuwsblad. “In april 2018 ben ik door mijn glazen dakkoepel gevallen en terechtgekomen op de kachel. Ik lag bewusteloos in mijn woonkamer en liep een zware hersenschudding op.”

“Ik heb enorm veel geluk gehad, want het had veel erger gekund. Hierdoor besefte ik dat ik echt nog veel uit het leven wil halen, vandaar de deelname aan Expeditie Robinson.”

Afkicken van suiker was geen goede zet

Verder erkent Liesbeth Drobé dat haar voorbereiding voor het avontuur wat te wensen over liet. “Het is gewoon heel moeilijk om je op zoiets voor te bereiden. Ook al ben je sportief in topvorm, dan nog is het moeilijk om hier zowel mentaal als fysiek klaar voor te zijn.”

Ook lastig was het nogal beperkte aanbod in eten. “Omdat ik een zoetebek ben, had ik enkele weken voor de opnames besloten om suiker te bannen en dus af te kicken. Dat was niet zo slim want hierdoor stond ik al vrij scherp, nog voor de opnames moesten beginnen.” Afwachten wat voor gevolgen dat heeft gehad in haar tijd bij Expeditie Robinson NL vs. BE!