Sterren op TV

Liedewij is de vriendin van Rob Stenders

Rob Stenders is een Nederlands radio-dj. Hij werd geboren in Oisterwijk in 1965. Stenders begon zijn radio carrière in 1980 bij Radio Starlight en stapte in 1981 over naar Radio Fantasy FM in Weelde voordat hij bij een nationaal radiostation terechtkwam. Rob Stenders heeft een relatie met Liedewij. 

Inhoudsopgave

Start bij publieke omroep VARA

In 1984 begon Rob bij de publieke omroep VARA waar hij zijn debuut maakte op de nationale radio met het programma Muziek in de nacht. In 1987 maakte Rob de overstap naar radio Veronica. Samen met Jeroen van Inkel presenteerde zij het programma Stenders & Van Inkel.

Overstap 3FM

Na tien jaar bij Veronica gewerkt te hebben, vertrok Rob in 1997 naar Radio 3FM. Daar presenteerde hij met Fred Siebelink het radioprogramma Stenders in de middag. Vanaf 2000 was hij te horen met zijn eigen populaire ochtendshow Stenders Vroeg. In 2004 stapte Rob met zijn eigen ochtendshow over naar Yorin FM.

Terug bij de publieke omroep

In 2007 keerde Rob weer terug bij de publieke omroep waar hij het dagelijkse lunchprogramma Stenders Eetvermaak presenteerde. Ook was Rob werkzaam bij de nieuwe omroep PowNed, hij maakte programma als RobRadio en Stenders Vrijmibo. Vanaf 2015 presenteerde Rob het programma Stenders’ Platenbonanza bij NPO Radio 2 en One Nights Stenders.

Oprichter eigen radiostation, tv presentator en schrijver

Rob zit zeker niet stil, hij is naast het presentator van radioprogramma’s ook oprichter van KX Radio en een televisiepresentator. Hij heeft ook een autobiografie uitgebracht genaamd Stenders Leesvermaak.

Rob Stenders heeft een relatie met Liedewij

Rob was jaren samen met oud-hockeyster Margje Teeuwen. Het stel is in 2017 gescheiden. Over de huidige relatiestatus van Rob Stenders is weinig bekend. Wel is hij realistisch dat hij wellicht niet de meest meegaande partner is om een relatie mee te hebben, zo stelde hij in het AD: ,,Ik heb een paar relaties gehad waarin dat een discussie werd. Ook al had ik vanaf het begin gezegd: ik word daar doodongelukkig van, dus dat moet je niet met me doen. Naar een huwelijk of een uitvaart wil ik nog net gaan, al het andere sla ik over. Toen besloot ik: ik doe geen relaties meer, het wordt toch nooit wat. En toen liep ik twee jaar geleden Liedewij tegen het lijf, die zei: ik vind het prima als jij niet mee wilt. In de eerste prille weken was dat even aftasten, of ze het wel echt meende. Maar dat deed ze.” 

De eerste ontmoeting met de moeder van zijn nieuwe vriendin was wel een bijzondere: ,,Mam, ik ben nu met een dj’, schrok die zich kapot. Ze dacht: nu is ze met zo’n feestbeest, die aan de drugs en drank zit. Nou, drank doe ik af en toe, drugs nooit. Dat zei ze ook tegen haar moeder: ‘Hij komt de deur niet uit.’ Dat vond haar moeder wel een geruststelling.” Rob Stenders heeft dus geen relatie, zoals sommige mensen wel eens denken, met sidekick Caroline Brouwer.

Vermogen

Rob Stenders heeft als absolute topdj op de radio logischerwijs al een mooi vermogen bij elkaar gepraat en gedraaid. Zo schreef het AD eens dat hij bij Talpa zo’n 400 a 500 duizend euro gaat verdienen, bij de publieke omroep was dat maximaal 181 duizend euro. Toch is het Stenders niet om het geld te doen, stelde collega Leo Blokhuis: ,,Poe zeg, veel zuur ‘het grote geld’-argumenten hier. Zo ken ik Rob Stenders niet. Als je een hele zender mag leiden en inrichten (ik ken geen details), dan is het toch gewoon een prachtige stap in zijn carrière? En doe nou niet of jullie promotie/opslag zouden afslaan.”