Sterren op TV
Lex Uiting Expeditie Robinson

Auteur: Senna Reimink

Datum: 6 september 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Lex Uiting niet alleen het mannetje van de radio

Lex Uiting is een presentator van zowel radio- als televisieprogramma’s. Zijn carrière in de entertainmentwereld kwam vooral van de grond bij de radio, maar de laatste jaren is Uiting ook steeds meer in programma’s op televisie te zien. Lex kan het allebei: presenteren op televisie en op de radio.

Lex Uiting is op 24 augustus 1986 geboren in Venlo. Als presentator zette de Limburger ook zijn eerste stappen in zijn geboortestad. Hij presenteerde onder andere voor Omroep Venlo en later ook Maasland Radio. Al snel had Uiting door dat hij zich in dit vak verder wilde ontwikkelen.

Toen hij aan de slag mocht bij BNN University was dit een ideale kans voor hem om zich te ontplooien. Uiteindelijk rolde hij na een aantal jaar binnen bij 3FM als verslaggever. Hij ging voor programma’s als de Coen en Sander Show en Wout! op pad om leuke items te maken.

Lex Uiting werkt samen met Giel Beelen

Inmiddels vormt Lex Uiting een duo met Giel Beelen. Voor het radioprogramma treedt Lex op als columnist en sidekick van Giel Beelen. Het item Gaat-ie Mee Of Zegt-ie Nee is een vast onderdeel voor Lex Uiting in de show. Ook op televisie stond Uiting aan de zijde van Giel. Lex Uiting zorgde voor backstagefilmpjes tijdens het vierde en laatste seizoen van De Beste Singer Songwriter van Nederland.

Inmiddels werken Lex en Giel al ruim tien jaar met elkaar samen en is er sprake van een geoliede machine. Lex Uiting is echter niet volledig afhankelijk van Giel, op televisie was hij bijvoorbeeld ook in andere programma’s te zien. Zo maakte Uiting onderdeel uit van het satirische programma Rambam van de VARA en ook trad hij één jaar op als Jakhals van De Wereld Draait Door. Voor kinderen is Lex Uiting ook geen onbekend gezicht. Hij presenteert sinds 2009 Kinderen voor Kinderen.

Lex Uiting in Expeditie Robinson 2016

Lex Uiting is in 2016 te zien in Expeditie Robinson. Zijn deelname aan Expeditie Robinson werd begin augustus bekend gemaakt, gelijktijdig met de aankondiging dat Jessie Jazz Vuijk ook mee zou doen aan het survival-programma. Bij de aankondiging dat Lex in Expeditie Robinson zit gaf hij aan niet vol enthousiasme te zien teruggekeerd van het onbewoonde eiland. ”

Leuk is niet het goede woord. Het is een rollercoaster van emoties.” Zo merkte hij dat het hem niet altijd goed lukte om te relativeren, terwijl dat normaal één van zijn sterke eigenschappen is. “Op zo’n eiland denk je het ene moment ‘oh tof!’ en even later denk je ‘wat doe ik hier? Het duurt zo lang.” Over het privéleven van Lex Uiting is verder weinig bekend. Hij heeft wel eens laten ontvallen dat hij verliefd is, maar met wie hij een relatie heeft wilde de verslaggever niet toegeven.

Volg Lex Uiting op Facebook, Instagram en Twitter