Sterren op TV
Glennis-Grace-150x150

Lévy Simon is/was de vriend van Glennis Grace

Glennis Grace is een Nederlandse zangeres. Ze werd geboren in Amsterdam in 1978 en een Nederlandse moeder en een Curaçaose vader. Grace groeide op in de Jordaan en was vanaf een jonge leeftijd al veel bezig met muziek. Glennis Grace had/heeft een relatie met Lévy Simon. 

Inhoudsopgave

Platencontract

Toen Grace elf jaar was deed ze mee aan het Unicef Gala For Kids. Hierbij was Julio Iglesias ook te gast. Hij was erg onder de indruk van de zangkwaliteit van Grace en hij nodigde haar vervolgens uit om een duet met hem te zingen tijdens zijn concert in Ahoy Rotterdam. Op 16-jarige leeftijd won Grace de Soundmixshow als Whitney Houston. Hierdoor kreeg ze een platencontract en ze bracht haar eerste nummer I’m Gonna Be Strong uit. Deze behaalde meteen een dertiende plaats in de Mega Top 50. Vervolgens werd het wat stiller rondom Grace. De plaat die ze in 2003 uitbracht, genaamd Secrets Of My Soul, was niet erg succesvol.

Deelname Songfestival

Om haar carrière een boost te geven, besloot Grace in 2005 mee te doen aan het Nationaal Songfestival. Ze kwam met het lied My Impossible Dream tot de finale en ze mocht Nederland vertegenwoordigen in Kiev. Hier kwam ze helaas niet door de voorrondes.

Nederlandstalig album

Na een aantal geflopte albums, besloot haar label in 2006 een Nederlandstalig album op te nemen. In 2011 deed Grace mee aan het programma De beste zangers van Nederland. Hierbij zong Grace een cover van het nummer Afscheid van Volumia! en ze won hiermee het programma. Het lied werd een grote hit en ze ontving een gouden plaat waardoor haar zangcarrière weer een nieuwe boost kreeg. Samen met Edwin Evers behaalde Grace een nummer één hit met de cover Wil Je Niet Nog 1 Nacht.

Deelname America’s Got Talent

In 2018 maakte Grace bekend dat ze meedoet aan het Amerikaanse programma America’s Got Talent. Haar auditie voor het programma met het nummer Run to You ging viral op Youtube en ze ontving een staande ovatie van de jury. Grace deed het erg goed in het programma en behaalde zelfs de finale, maar viel net voor de top vijf af.

Klassieker bij AT5

Een bekend fragment online is het interview van Glennis Grace met AT5, dat een onverwachte wending krijgt als Glennis bijna wordt aangereden en de dader op z’n Amsterdams de waarheid vertelt. Het fragment zie je hieronder:

Liefdesleven

Glennis Grace was jarenlang gelukkig in de liefde met haar vriend Lévy Simon. Lévy is de gitarist in de band van Grace. De twee maakte in 2020 bekend uit elkaar te gaan. Nadat de vader van Grace was overleden, trokken de twee weer naar elkaar toe. Begin 2021 bekende Glennis dat het koppel kijkt of het weer goed kan komen: ,,Hij is heel vaak bij mij en we zijn wel aan het kijken of het nog goed kan komen.”

Eerder had Glennis Grace een relatie met Moos Majri, waarmee Glennis zes jaar lang samen was. In 2012 gingen ze uit elkaar. Met hem heeft ze een zoon.

Vermogen

Rondom haar deelname aan America’s Got Talent schreef een Amerikaanse website dat Glennis Grace een vermogen zou bezitten van zo’n drie miljoen euro. De zangeres reageerde daar later op dat dat onjuist is en dat ze geen miljonair is.