Sterren op TV
Leon Sherman The Voice of Holland

Leon Sherman na Shermanology in The Voice of Holland

Leon Sherman laat in The Voice of Holland zijn zangtalent horen. De Amsterdammer met een verleden bij Shermanology wist een uitmuntende blind audition af te leveren. Alle vier de coaches van TVOH draaiden, waarop Leon Sherman koos voor Ali Bi als coach in The Voice of Holland.

Inhoudsopgave

Leon Sherman in Shermanology

Sherman heeft het ook niet van een vreemde, want zijn hele familie is druk in de weer met het maken van muziek. Het meest bekend zijn overduidelijk broer en zus Andy en Dorothy Sherman. Sinds 2009 gaan ze door het leven als Shermanology en de afgelopen jaren wisten ze een aantal grote hits te scoren.

Can’t Stop Me met Afrojack haalde in de Nederlandse hitlijsten de achtste plaats en met Tom Hangs, beter bekend als Avicii werd het nummer Blessed in 2011 ook een groot succes. Een aantal jaar maakte Leon Sherman deel uit van Shermanology, waarop te horen was voor goede stem hij heeft zoals tijdens Lakedance.

https://www.youtube.com/watch?v=wJOyafmWdtE

Leon Sherman solo in TVOH

Inmiddels maakt Leon Sherman dus geen onderdeel meer uit van Shermanology en stort hij zich op zijn solocarrière. Tijdens The Voice of Holland legt hij uit waarom hij besloot te stoppen. “We wilden de act gaan uitbreiden door een band er omheen te bouwen. Daar ging het voor mij te kriebelen dat ik echt met een band wilde gaan optreden in plaats van een kwartier wachten en dertig tellen zingen zoals bij house.” De 32-jarige Leon Sherman doet mee aan The Voice of Holland omdat hij wel eens wil kijken of hij echt zo goed is als hij zelf denkt.

“Ik heb alle jaren gekeken en mensen zeiden dan altijd dat ik mee moest doen. Uiteindelijk ben ik toch wel een competitief persoon en dan gaat het vanzelf toch broeien. Ik wil zien waar ik sta. Het zou heel klote zijn als er niemand draait, want daar sta je dan met je zelfvertrouwen.” Opgelucht maakte hij bekend deel te nemen aan TVOH. “Yes, eindelijk kan ik het goede nieuws met iedereen delen. Ik doe mee aan het zevende seizoen van The Voice of Holland.” Bij Evers Staat Op op Radio 538 gaf hij alvast een voorzetje.

Ook op het grote podium van The Voice of Holland wist Leon Sherman direct te overtuigen met When I Was Your Man. Ali B draaide al voor het einde van de eerste zin, Waylon volgde snel en ook Guus en Sanne draaiden. Uiteindelijk koos Leon Sherman voor Ali B als coach, waarmee hij de komende weken naar de battles zal toewerken.

Leon Sherman in de Battles

Leon Sherman zag een nachtmerrie uitkomen tijdens de Battles van The Voice of Holland. Sherman kreeg tenslotte te horen dat hij tegenover Dwight Dissels moest staan tijdens de Battles. En dat terwijl hij hem dolgraag had ontlopen. “Dit gaat niet makkelijk worden. Ik vind hem echt gewoon goed”, vertelde Leon. De zanger kreeg te horen dat hij samen met Dwight het nummer How Come How Long van Babyface en Stevie Wonder moest gaan zingen. Met het verdelen van het liedje hadden beide heren vervolgens geen enkel probleem. Hun samenwerking leverde een prachtig optreden op. Ali B koos uiteindelijk voor Dwight, maar Leon hoefde niet te treuren. Alle drie de coaches wilden hem stelen, maar de keuze van Leon viel op Guus Meeuwis. In Team Guus Meeuwis behaalde Leon de liveshows nadat hij in de knockouts het nummer Run To You van Whitney Houston had gezongen.

Leon Sherman in liveshows TVOH

Leon Sherman was de eerste zanger die de liveshows van het zevende seizoen van The Voice of Holland aftrapte. De man die in het dagelijks leven met honden werkt, zong hij het nummer Love Runs Out van OneRepublic. Hij zong zich daarmee de safe zone in en verliet die zone niet meer. We zien hem dan ook terug in de tweede liveshow van TVOH.

Door zijn goede performance in de eerste liveshow van The Voice of Holland, mocht Leon ook terugkeren voor de tweede liveshow. Daar koos hij voor een nummer dat je niet gauw verwacht in de liveshows. Het gaat om Somebody To Love van Queen en George Michael. Op een tien kon Leon nog niet rekenen, maar Guus Meeuwis sloot niet uit die dit seizoen nog wel aan Sherman uit te delen.

Leon Sherman ging voor een verrassend nummer in de derde liveshow van The Voice of Holland 2017. De zanger had ervoor gekozen om een nummer van Adele te zingen en wel All I Ask. Hij haalde daarmee hoge cijfers, waardoor hij veilig plots mocht nemen in de safe zone. Daar werd hij ook niet meer weggehaald.

Leon Sherman liet zich in de vierde liveshow van TVOH eindelijk weer eens van zijn beste kant zien. Hij bracht zijn uitvoering van het nummer Sex On Fire van Kings of Leon. Hij kreeg dan ook een 8,5 van Waylon, een 9 van Sanne Hans en een 8,5 van Ali B. Guus Meeuwis gaf daar nog eens een 9,5 bovenop. Met 8,33 van de thuiscoaches kon hij plaatsnemen in de safe zone.

Leon in de halve finale TVOH

Leon Sherman moest zich in de halve finale van The Voice of Holland al gauw gewonnen geven. Met zijn nummer Dirty Diana van Michael Jackson wist hij het thuispubliek niet voldoende te overtuigen en Sherman werd dan ook naar huis gestuurd. We zien hem niet terug voor de finale van The Voice of Holland.

Leon Sherman is ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram.

Bekijk de andere deelnemers van Team Ali B uit The Voice of Holland 2016 Charlotte Masmeijer | Dwight Dissels | Vinchenzo Tahapary | Khadisha Reed | Roza Lozica | Danny Kalima | Jennifer Cooke | Josephine Rojer | Rudebeats | Sydney van der Meij | Emma van Helsdingen

Een foto die door leonsherman is geplaatst op

Een foto die door leonsherman is geplaatst op