Sterren op TV
Laura Oscar Help, Mijn Man Is Klusser!

Auteur: Senna Reimink

Datum: 25 april 2017

Laatst Geüpdatet: 24 april 2017

Laura en Oscar in Help, Mijn Man Is Klusser!

Laura en Oscar kennen we van Help, Mijn Man Is Klusser! Laura heeft het helemaal gehad met haar huidige woonsituatie. Ze wonen al vier jaar op een woonark zonder badkamer en slaapkamer. Om toch te kunnen douchen, moet Laura met haar handdoeken langs een hele drukke weg op pad naar een schuurtje. Anders is er voor haar geen mogelijkheid om zich op te knappen. De hele situatie heeft ervoor gezorgd dat Laura niet echt gelukkig meer is en de driftbuien van Oscar helpen daar niet echt bij mee.

Laura en Oscar in Help, Mijn Man is Klusser?

Laura woonde lange tijd in Zeeland. Vijf jaar geleden besloot ze haar leven daar achter zich te laten om in Noord-Holland samen te gaan wonen met haar nieuwe liefde Oscar op een woonark. Een verwoestende brand zorgt er echter voor dat die overstap niet als een grote droom verloopt.

Van de woonark is niets meer over en dat heeft ook invloed op Laura en Oscar: hun liefde overwint de situatie in eerste instantie niet. Uiteindelijk komen ze echter toch weer samen, al is Laura toch niet heel erg gelukkig. Uit de aflevering laat Oscar ook zijn kant van het verhaal horen.

‘Oscar is een driftige man’

Toch durft ze niet echt actie te ondernemen. “Hij is heel erg driftig, mijn man. Als het hem tegen staat, dan gaat hij heel erg veel schelden, dan gooit ‘ie het neer en dan is ‘ie er weer klaar mee. Wanneer hij het dan weer oppakt, dat duurt soms heel lang.” Laura heeft wel geprobeerd om te helpen, door onder meer te plamuren en te schilderen, maar haar gezondheid werkt daarin niet echt mee. Artrose zorgt ervoor dat ze niet zoveel meer kan. “Ik kan niet eens meer het zilveren papiertje van een tandpastatube afhalen.” Dat juist zij zich in een vochtige ruimte bevindt, begrijpt John Williams absoluut niet.

Het is aan Williams om Oscar ervan te overtuigen dat hij mee moet naar de woonark om nu eindelijk de schouders eronder te zetten. De presentator zoekt Oscar dan ook op op zijn werkplaats: het gemeentehuis. Oscar is bereid om ervoor te zorgen dat er een slaapkamer en badkamer gecreëerd worden. Het programma heeft Oscar niet alleen in laten zien dat hij aan het werk moet, hij behandelt Laura nu ook duidelijk anders dan voorheen. In de aflevering van donderdag 27 april zien we of Laura en Oscar nu weer gelukkig zijn.