Sterren op TV
Kysia Hekster

Auteur: Senna Reimink

Datum: 15 september 2015

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Kysia Hekster maakt het NOS Journaal leuker

Het NOS Journaal is een programma waarbij vooral het ellendige nieuws je om de oren vliegt. Kysia Hekster zorgt er met haar verschijning voor dat het NOS Journaal nog een beetje om aan te gluren wordt. Kysia Hekster is namens de NOS verslaggever van het Koninklijk Huis.

Kysia Hekster in Rusland als correspondent

Drinkt Koning Willem-Alexander een biertje met de Russische president Poetin, welke jurk draagt Koningin Maxima tijdens Prinsjesdag of Koningsdag? Kysia Hekster geeft je het antwoord tijdens het NOS Journaal. Dit werk doet mevrouw Hekster al sinds 2012. Daarvoor verbleef ze voor de publieke omroep vooral in het buitenland, als correspondent.

Tussen 2005 en 2008 zelfs plaatsvervangend chef buitenland bij het NOS Nieuws. Na haar job als chef buitenland vestigde Kysia Hekster zich voor vier jaar in Rusland. Ze werd in Moskou NOS-correspondent. Toen het nieuws in 2008 bekend werd ontving Kysia Hekster gemengde reacties op haar vertrek.

Kysia Hekster in Rusland

“Ik oogstte verbazing en meewarigheid toen ik naar Moskou ging”, zei Hekster al eens in NRC Next. “Want wie wilde er in hemelsnaam naar Rusland, waar het altijd koud is en iedereen altijd dronken is? Op de redactie dachten ze dat ik ruzie had gemaakt met de chef. Dat die me voor straf naar Siberië stuurde.”

Hekster terug in Nederland

‘Gelukkig’ voor Kysia Hekster ging het na haar vertrek in 2012 uit Rusland pas mis, in politiek opzicht. Toch had de politieke onrust niets met haar terugkeer naar Nederland te maken. Als correspondent van de NOS mag je maar een paar jaar op dezelfde plek zitten. Kysia Hekster kon daarna aan de slag in een ander land als correspondent, maar ze koos er voor om terug te keren naar Nederland en aan de slag te gaan als verslaggever van het Koninklijk Huis. Die beslissing nam Kysia Hekster in overleg met haar man, zodat ze hun kinderen naar een Nederlandse middelbare school kunnen sturen.

Ja, Kysia is al aan de kinderen dus. Niet heel vreemd ook. Kysia Hekster ziet er absoluut uit als een jonge vrouw, maar ze dateert toch echt uit het jaar 1971. Van enige slijtage is echter gelukkig nog geen sprake. Kysia Hekster kan nog jaren mee bij de NOS!

Kysia Hekster NOS Journaal

Kysia Hekster NOS commentator