Sterren op TV
Krisztina Wilders is de vrouw van Geert Wilders

Krisztina Wilders is de vrouw van Geert Wilders

Krisztina Wilders is de vrouw van Geert Wilders. Het stel trouwde in 1992 in Boedapest. Krisztina is de tweede vrouw van wilders. Ze hebben geen kinderen, hij wil zich volledig focussen op zijn werk.

Geert Wilders, is één van de meest besproken politici van ons land. Veel mensen kennen hem van zijn heftige uitspraken. Hij moest voor de rechter komen, omdat hij volgende zij: ‘’Meer of minder Marokkanen’’. Dit is niet de enige uitspraak waar hij om bekend staat. Inmiddels is al jaren Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van de PVV.

Fractievoorzitter van de PVV

Sinds 2006 is hij fractievoorzitter van de PVV. Doordat hij al jaren in de politiek zit, kennen veel mensen hem. PVV staat voor ‘partij voor de vrijheid’. Over het algemeen wordt deze partij gezien als ‘rechts’ of ‘extreem rechts’. Er gaat geen debat voorbij zonder dat hij zijn mening geeft. Voordat hij fractievoorzitter van de PVV was, was hij Tweede Kamerlid voor de VVD.

Bij de laatste verkiezingen haalde de PVV 17 zetels. Dit zijn er 3 minder dan vier jaar geleden. Op dit moment lijkt Geert Wilders op zijn plek te zijn bij de PVV. Hij geeft altijd duidelijk zijn mening en gaat voor niemand aan de kant.

Welke opleiding volgde Geert Wilders?

Hij begon op de mavo en eindigde met een Universitair-diploma. Dat heeft hij zeker goed gedaan. Via een aantal omwegen behaalde hij zijn diploma ‘rechtsgeleerdheid’. Sinds hij afgestudeerd is, werkt hij voor de overheid. Hij heeft dus nooit wat anders gedaan. Het is een ervaren rot in het vak.

Jarenlange beveiliging

Door zijn uitspraken over de Islam en allochtonen is de PVV-leider niet bij iedereen geliefd. Hij wordt al sinds 2004 dag en nacht beveiligd. Sindsdien heeft hij geen privacy meer, hij is nooit alleen. Zelf gaf de fractievoorzitter het al meerdere keren aan dat hij dit erg vervelend vindt. Uiteraard, snappen wij dit. Geert Wilders wordt niet voor niks zo goed beveiligd. Er is een reële kans op een aanslag.

Wat verdient Geert Wilders?

Hij heeft een bruto-jaarsalaris van € 126.981,23. Hij verdient iets minder dan Mark Rutte en Sigrid Kaag. Sinds dat de fractievoorzitter in de politiek zit, zijn de salarissen al verschillende keren verhoogt. Met een maandsalaris van meer dan 10.000 euro bruto per maand, hoeven we ons over Wilders geen zorgen te maken.

Wat is het vermogen van Geert Wilders?

Omdat de PVV-leider al jaren in de politiek zit, en hij meer dan 100.000 euro per jaar verdient, heeft hij een flink vermogen opgebouwd. Hij heeft een geschat vermogen van 2 miljoen euro.