Sterren op TV
Krista Kersbergen Masterchef Holland 2016

Krista Kersbergen ultiem voorbereid op Masterchef Holland

Krista Kersbergen is gedreven om Masterchef Holland 2016 te worden. De veertigjarige blondine is in het dagelijks leven fysiotherapeute, maar koken is haar echte passie. Masterchef Holland kan voor Krista dan ook zomaar een carrièreswitch worden.

Rollercoaster voor Krista Kersbergen

Eenmaal in de studio waar ze moest worden gejureerd door Marcus, Robert en Michiel van der Eerde ervaarde ze het als een rollercoaster. Normaal is haar leven heel overzichtelijk. Naast haar werk vindt ze het belangrijk om voor mensen te kunnen zorgen. Dat is ook het geval bij koken voor anderen. Als het even kan wil ze dat graag combineren met reizen. “Nieuwe mensen leren kennen vind ik prachtig. Het reizen geeft ontspanning. Over een foodmarket lopen vind ik echt geweldig. Krista woont samen met vriend Benno.

Die krijgt heel wat fraaie creaties op zijn bord, want in de afgelopen twintig jaar is het kookvirus bij Krista helemaal tot bloei gekomen. Als het even kan zou ze hier dan ook haar beroep van gaan maken, Masterchef Holland geeft daarvoor een ideaal startpunt. In de eerste afleveringen blijkt dan ook al haar gedrevenheid, precieze en kennis. Zonder kleerscheuren lijkt ze richting de eindfase van de strijd te gaan.

Krista beste in Masterchef Mysterybox Challenge

In het Streekblad Zoetermeer keek Krista Kersbergen alvast vooruit op Masterchef Holland. “Ik doe alles eraan om zoveel mogelijk te leren en zo ver mogelijk in de wedstrijd te komen. Ik probeer elke minuut die ik over heb goed te benutten om nieuwe kennis op te doen en kooktechnieken te oefenen.” Ze vertelt daarin ook dat ze al regelmatig voor anderen kookt. Dit is via Culinair voor thuis, een initiatief in de regio Zoetermeer. “In overleg bepaal ik wat de wensen zijn, ik doe de inkopen en Ik bereid de gerechten in mijn eigen keuken voor. Op de avond zelf bereid ik het diner bij de gast thuis en zorg ik voor mooi gepresenteerde gerechten op bijpassend servies. Het leuke hieraan vind ik het directe contact met de mensen en hun reacties op mijn kookkunsten.”

Een jaar geleden won Krista een Masterchef Mysterbox Challenge. “Het gaf mij zo’n kick dat ik won dat ik mij eindelijk durfde op te geven voor het programma. Ik werd naar aanleiding van mijn inschrijfformulier geselecteerd voor de voorrondes.” En daarna heeft zich flink voorbereid. Zo heeft ze zelfs mogen werken in de keuken van Parkheuvel. “Ook heb ik bij een groothandel op de vlees- en visafdeling meegedraaid. Daar heb ik technieken als fileren van vis en uitbenen van vlees geleerd.”