Sterren op TV
Koos van Platingen Shownieuws

Koos van Plateringen is een bekend gezicht bij Shownieuws

Koos van Plateringen is sinds 2009 presentator van Shownieuws. Op dat moment had hij al een leeftijd bereikt van 35 jaar, maar dat wil niet zeggen dat hij niet al jaren meeloopt in de wereld van entertainment. Koos van Plateringen heeft zich in de loop der jaren omhoog gewerkt en is nu niet meer weg te denken achter de desk van het SBS 6-programma.

Koos van Plateringen koos er voor om na de HAVO een opleiding Communicatie te volgen. Binnen het televisiewereldje krijgt in 1999 zijn eerste baantje en daar begint het voor de in Harderwijk geboren Koos. Van Plateringen wordt ingezet als redacteur, regisseur en verslaggever voor programma’s zoals Koffietijd en All You Nee Is Love. Langzaam maar zeker schuift Koos van Plateringen steeds meer van achter de schermen, naar de voorkant. In 2004 volgt zijn debuut op televisie, in het programma Beauty & Zo van Net 5.

Koos van Plateringen en Shownieuws

Uiteindelijk kon Van Plateringen aan de slag bij Shownieuws. De eerste jaren achter de schermen bij het programma van SBS 6. Na vier jaar treed de met Ton getrouwde Van Plateringen meer op de voorgrond. Hij verschijnt als presentator van Shownieuws op televisie. Later wordt hij ook één van de vaste gezichten van Shownieuws. Inmiddels doet Koos dit alweer heel wat jaren. Met de kennis en contacten die de presentator in de jaren achter de schermen op deed bij programma’s als Koffietijd en Beauty & Zo is het programma Shownieuws hem op het lijf geschreven.

In 2016 verscheen Koos van Plateringen tevens in The Passion. Op Witte Donderdag wordt het muziek-Bijbelse verhaal over Jezus Christus verteld door meerdere Bekende Nederlanders. Koos maakte in 2016 deel uit van dit paasverhaal. Hij kroop in de rol van Barabas, een moordenaar die wordt vrijgelaten terwijl Jezus wordt gekruisigd. In aanloop naar The Passion 2016 sprak Van Plateringen met trots over zijn aandeel. “Ik heb er enorm veel zin in. Het is weliswaar een klein rolletje, maar ik vind het een eer dat ze mij vragen.”

Koos van Plateringen in Expeditie Robinson 2016

Ook is Koos van Plateringen in 2016 in Expeditie Robinson te zien. Daarmee is het een druk jaar geworden voor de in 1974 geboren Koos. Voor Van Plateringen begon Expeditie Robinson 2016 in Kamp Noord, zo maakte het programma nog voor de start van het nieuwe seizoen bekend. Het regende daarop overigens gelijk klachten op social media. Volgers van Expeditie Robinson baalden er van dat de verrassing nu al weg was. Van Plateringen moest het in Kamp Noord zien te rooien met mede kandidaten JayJay Boske, Gaby Blaaser, Dave Roelvink, Rapper Dio, Jalou Langeree, Chloé Leenheer en Suzanne Klemann. Voor Van Plateringen was het een grote droom om deel te nemen aan Expeditie Robinson. Toen de uitnodiging kwam hoefde hij dan ook niet lang na te denken. De lang gekoesterde droom kan nu van zijn bucketlist geschrapt worden. Speciaal voor het survival-programma nam hij mentale trainingen, zodat tegenslagen hem niet te veel energie zouden kosten in de Filipijnen.

Volg Koos van Plateringen ook op Facebook, Instagram en Twitter