Sterren op TV
Kirsten Berkx The Voice of Holland TVOH Lady Dendelion

Auteur: Senna Reimink

Datum: 15 oktober 2016

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Kirsten Berkx doet mee aan The Voice of Holland

Kirsten Berkx is één van de deelneemsters aan The Voice of Holland seizoen zeven. Al in de eerste aflevering van het zevende seizoen komt deze jongedame voorbij. Naast dat ze als solo-artieste meedoet aan TVOH is ze ook onderdeel van de band Lady Dendelion. Daarnaast timmert ze ook als actrice aan de weg.

Inhoudsopgave

Kirsten Berkx in The Voice of Holland

Kirsten Berkx doet mee aan The Voice of Holland en dat liet ze haar volgers al weten voordat haar uitzending werd uitgezonden. “Ken je dat? Dat je heel hard zweert nooit in die ene vreselijke achtbaan te stappen, en dat je ineens stikkend van de slappe lach door een driedubbele kurkentrekker vliegt”, was de tekst die ze plaatste bij de promovideo van TVOH. Tijdens de aflevering van de talentenjacht vertelde ze waarom ze meedoet aan The Voice. “Ik doe mee aan The Voice omdat ik het een heel spannend idee vind om andere muziek dan Voice of Holland, top 40 muziek, dit programma binnen te brengen”, gaf Kirsten te kennen.

Berkx slaagde erin om alle stoelen omgedraaid te krijgen met haar vertolking van het nummer Seven Nation Army van The White Stripes. “Waar was je al die jaren? Jij zingt gewoon zo makkelijk, dat slaat nergens op. Dus ik wil jou gewoon uitdagen van kleine dingen tot extreme dingen gewoon”, vertelde Sanne Hans. Ook Ali B, Waylon en Guus Meeuwis waren vol lof. Kirsten koos echter voor niemand minder dan Miss Montreal.

Bij haar optreden in de Blind Auditions van TVOH bleef het overigens niet, want in aanloop naar de tweede uitzending van The Voice of Holland mocht Kirsten Berkx ook alvast een optreden geven bij Evers Staat Op op Radio538. Daar zong ze Seven Nation Army van The White Stripes, inmiddels beter bekend als de opkomstmuziek van Michael van Gerwen. Kijk en luister vooral haar optreden hier terug.

Kirsten Berkx in de Battles

Kirsten Berkx kreeg tijdens de aankondiging van de battles te horen dat ze het op moest nemen tegen niemand minder dan Nikki Nola, voormalig winnares van Idols. “Ik denk dat het hard tegen hard wordt”, vertelde Kirsten al. Met het nummer Black Velvet van Alannah Myles moesten Kirsten en Nikki laten zien waartoe ze in staat zijn. “Ik heb er ontzettend veel zin in”, vertelde Kirsten. Berkx, die wel de nodige moeite had met de timing van het nummer, ging er met de overwinning vandoor. En dat terwijl ze toch echt in de fout ging met haar timing.

Kirsten Berkx in de Knockouts

In de Knockouts maakte Kirsten haar fout meer dan goed toen ze het nummer Toxic van Britney Spears ten gehore bracht. De 26-jarige zangeres wist haar coach Sanne te overtuigen met haar knockout en ze is dus door naar de volgende ronde. “Ik vond dit liedje nooit leuk, ik was er niet zo fan van. Totdat jij het bracht”, aldus de woorden van Sanne. En Kirsten verdween vervolgens niet meer van de stoel.

Kirsten Berkx in de liveshows TVOH

Kirsten Berkx schitterde op 13 januari 2017 in de eerste liveshow van The Voice of Holland. Ze zong het nummer It’s Oh So Quiet van Björk en kon van de coaches op vrij hoge cijfers rekenen. Behalve Waylon, die vond dat Berkx het te musical-achtig had gemaakt zonder zich daar volledig op in te leven. Uiteindelijk behaalde Kirsten wel de safe zone en zien we haar terug voor de tweede liveshow.

In de tweede liveshow koos Kirsten voor het nummer Birds van Anouk. Een nummer dat zeker niet makkelijk is om te zingen. Ze kreeg met haar uitvoering van het nummer hoge cijfers en van haar coach Sanne Hans zelfs een tien. Ook Waylon, Ali B en Guus Meeuwis vonden de uitvoering van Berkx erg mooi. Zij gaven een 8,5, een 8,5 en een 8. Het thuispubliek vulde dat cijfer aan met een score van 8,19.

De derde liveshow van The Voice of Holland betekende voor Kirsten ook direct haar laatste liveshow in het programma. Met het nummer Jolene van Dolly Parton kwam ze in de danger zone terecht. Ook Yerry, Thijs en Isabel namen daar plaats. Zij mochten echter door naar de volgende liveshow, maar voor Kirsten hield het avontuur op.

Kirsten Berkx in Lady Dendelion

Kirsten Berkx is ook zangeres in de band Lady Dandelion. De band is ontstaan uit een project van Kirsten in samenwerking met violist Sietse van Gorkom. Het duo leerde elkaar kennen toen Kirsten Sietse benaderde voor een project voor de toneelschool. Inmiddels bestaat de band ook uit Ulrich de Jesus, Jarno van Es, Freek Cerutti en Tom Nieuwenhuijse.

Met Lady Dandelion heeft de band al de EP Wonderlands uitgebracht. Kirsten is overigens geboren in Echt en tegenwoordig woonachtig in Amsterdam. Ze studeerde in het verleden aan de Academie voor Theater en Dans. Het is dan ook niet ondenkbaar dat we de nu 26-jarige Berkx in de toekomst gaan zien als actrice in bijvoorbeeld een theaterstuk.

Kirsten Berkx is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Bekijk de andere deelnemers van Team Sanne Hans uit The Voice of Holland 2016 Baggio | Sheela | Nikki Nola | Esri Elianne | Ina van Woersem | Jacob Grey | Isabel Provoost | Daniël van Schaick | Erik Frisberg | Hannah Stradmeijer | Tom Schraven