Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 9 augustus 2021

Laatst Geüpdatet: 4 augustus 2021

Alles over Tino Martin: zijn vermogen, relatiestatus en carrière

Tinus Kattenberg, artiestennaam Tino Martin, is een Nederlandse zanger. Hij werd geboren in Den Haag in 1984. Tino Martin heeft een relatie met Kimberley Kruiter.

Inhoudsopgave

Rene Froger imitator

Op 14-jarige leeftijd stond Martin al op het podium in de strandtent van zijn oom en tante. Hij begon zijn carrière als zanger als de imitator van René Froger. In 2002 deed Martin mee aan de Soundmixshow. Hij zong het nummer van Froger genaamd This Is The Moment en hij werd tweede. Martin deed vervolgens mee aan Idols, maar de jury besloot niet verder met hem te gaan, omdat zijn sound te veel op Froger leek.

Doorbraak

Na zijn deelname aan Idols besloot Martin aan zijn eigen sound te gaan werken. Hij tekende een platencontract bij Studio One en hij gaf een aantal shows in Nederland. In 2014 brak Martin door met zijn nummer Jij liet me vallen. Hij ontvang voor deze plaat een Edison Award en hij stond wekenlang in de Nederlandse Top 40. Een jaar later bracht hij het nummer Plaatje van een vrouw uit met Dries Roelvink. Hij gaf dat jaar ontzettend veel shows en hij werd hiermee de meest geboekte artiest van 2015. Een jaar later won Martin de Edison Popprijs. Hij gaf concerten in de Heineken Music Hall en Ziggo Dome.

Deelname programma Beste Zangers en gouden plaat

Na het succes van Jij liet me vallen, kwam Martin met een tweede album genaamd Hoe ik het zie. Hij gaf daarmee optredens in het Koninklijk Theater Carré en het AFAS Circustheater. Hij deed ook mee aan het televisieprogramma Beste Zangers. Hij zong hier een cover van Glen Faria genaamd Zij weet het en dit nummer kwam hoog binnen in de Nederlandse hitlijsten. Ook ontving hij een gouden plaat voor dit nummer. In 2020 had hij een hit met Kris Kross Amsterdam en Emma Heesters genaamd Loop Niet Weg wat het wederom erg goed deed in de hitlijsten. In 2021 verzorgde Martin de soundtrack van de film Just Say yes en hij maakte ook zijn acteerdebuut in de Nederlandse film.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tino Martin (@tinomartin)

Tino Martin heeft een relatie met Kimberly 

Martin had een lange tijd een relatie met zijn vriendin Kimberley Kruiter, maar de twee gaan in 2019 kort uit elkaar. Martin vertelde in een interview dat hij enkel met zichzelf bezig was en zijn dagen enkel uit werken, slapen en feesten bestonden: ,,In mijn vrije tijd koos ik ervoor om niet naar huis te komen en ergens in een kroeg of bar te gaan zitten. Op een gegeven moment is de maat gewoon vol’’, vertelde hij bij Andy in de Auto. In 2020 besluiten Tino Martin en Kimberly Kruiter samen hun relatie weer door te zetten: ,,Ik wist één ding: dit moet goed komen. En als dit goed komt, moet ik zorgen dat het nooit meer gebeurt en dat ik haar nooit meer laat gaan.’’

Er gingen ook enkele onbevestigde roddels rond dat Martin een affaire had met Gerard Joling. Dat klopt niet, stelde Martin: ,,We waren op Curaçao, dan gaan we juist met zijn tweeën de zee in en foto’s maken. Borrelen, drinken, lagen we met zijn tweeën half onder de tafel, proosten. En een week later staat dat dan weer in zo’n blaadje.’’

Vermogen Tino Martin

Tino Martin is sinds enkele jaren zeer succesvol als zanger. Dat legt hem dan ook financieel geen windeieren. In 2018 stelde hij nog geen miljonair te zijn: ,,Soms heb ik wel vier optredens op een avond. De gage voor een optreden is € 8.995, dus reken maar uit”, vertelde hij aan Playboy. ,,Ik geef geld wel vrij makkelijk uit. Ik betrap mezelf er weleens op dat ik een winkel binnenloop, drie jassen tegelijk koop en niet eens weet wat het kost. De rekening laat ik gewoon opsturen. Mijn auto wisselt nog weleens. Ik heb op dit moment zelf een Audi Q7 en een Audi station en mijn vriendin heeft net een nieuwe Mercedes. Om de zoveel maanden neem ik een andere auto. Ik snap ook niet waarom mensen jarenlang in dezelfde auto rijden. Het is toch veel leuker om regelmatig van auto te wisselen? Ik wacht nu op de Audi A9. Hij bestaat nog niet, maar ik heb hem al wel besteld. Als hij over een paar maanden de fabriek uit rolt, ben ik de eerste die hem heeft.”

De Coronacrisis raakte hem dan dan ook hard: ,,Wat je misloopt hè? Ja, dat gaat ook wel in de miljoenen”, vertelde hij bij Radio 538. ,,Wij kijken helemaal niet naar wat we mislopen, we kijken nu gewoon puur naar wat het mij kost om te leven, dat ik gewoon kan eten en drinken wat ik wil. Nou dat is ook ongeveer een ton in de maand, haha.”