Sterren op TV
Kim Grewer Topchef Academy

Kim Grewer via Topchef Academy de nieuwe Jamie Oliver?

Kim Grewer heeft in Topchef Academy een duidelijk doel. De Amsterdamse wil namelijk de nieuwe Jamie Oliver worden en maar wat graag de hoofdprijs bij Topchef Academy winnen. Dat is namelijk een eigen kookprogramma op televisie. Kim wordt echter ook wel gezien als een type Gordon Ramsey.

Kim Grewer energieke kok in Topchef Academy

Kim Grewer is 34 jaar jong, woont in Amsterdam en is gek op koken. En eigenlijk alles wat daarmee te maken heeft. “Ik heb dan ook een zeer uitgebreide keuken, met een grote oven en zes pitten”, zo laat ze zien op haar introductiefilmpje voor Topchef Academy. Dit was tevens voor de auditie en Kim liet zien dat ze zichzelf ook met een knipoog bekijkt. De behind the scenes annex bloopers had ze namelijk rustig achter haar auditie geplakt.

“Waarom denk ik dat ik de nieuwe tv-chef van Nederland zou kunnen zijn? Ik mis op de Nederlandse televisie een soort Jamie Oliver. Een toegankelijke en energieke adhd’er, met een passie voor eerlijke en gezonde producten. Ik denk dat ik de vrouwelijke variant daarvan ben. En ik denk ook dat er best nog wel wat vrouwelijke tv-chefs bij mogen in Nederland. Er zijn er een aantal op 24Kitchen en daar houdt het eigenlijk een beetje mee op.” Daar wil Kim Grewer via Topchef Academy dus verandering in gaan brengen.

Kim werkt graag met simpele en eerlijke producten

Om zich door de talentenjacht van RTL5 te knokken zal Kim in de eerste ronde de strijd moeten winnen van Jeroen Cramer, John Spruit, Geneal Harreman, Ying Zhang en Nadine Kolten. Als ze slaagt om te winnen, dan kan ze haar werk als teamleider op een callcenter van Tele2 snel achter zich laten. Haar tactiek weet Grewer al. “Het lijkt me supergaaf om mijn enthousiasme over te brengen op zo’n groot en breed publiek. Ik hoop eigenlijk dat ik met mijn aanpak de Nederlandse kijkers zover krijg om de Knorr-pakjes lekker te laten staan en te kiezen voor simpele en eerlijke producten. Die zijn namelijk op zich al lekker genoeg om daarmee rustieke gerechten mee te maken.”

Behalve dat Kim een grote keuken heeft, heeft ze ook een grote kennis. Ze beheerst vele keukens zoals diverse Aziatische. “Op een gegeven moment heb je de lasagnes en ravioli’s ook wel gezien”, laat Kim Grewer weten. Haar signature dish is pulled pork taco’s en bouillabaisse met langoustines en een lekkere rouille. En naast een droom als Jamie Oliver blijkt ze volgens de makers van Topchef Academy ook wat van Gordon Ramsey weg te hebben. Als het niet lukt zoals ze wil, dan vloekt Kim de hele boel bij elkaar.

Kim Grewer is ook te volgen via Facebook.