Sterren op TV

Kim Engbers de vriendin Florentijn Hofman

Kim Engbers is de vriendin Florentijn Hofman, een Nederlandse ontwerper en kunstenaar die te zien is in Wie Is De Mol? 2021. Ze wonen samen in Arnhem en hebben vier kinderen: Das, Dit, Zij en Mini.

Kim Engbers vriendin Florentijn Hofman

Kim Engbers is net als haar vriend Florentijn Hofman een creatieveling. Ze werkt namelijk als ontwerpster, gespecialiseerd in grafisch design. Ze kennen elkaar dan ook van hun gedeelde opleiding, op de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Samen verhuisden ze van Rotterdam naar Arnhem, waar ze op een voormalig defensieterrein in Schaarsbergen vertoeven.

“Ik was in die tijd veel in Arnhem, omdat Burgers Zoo me vanwege het 100-jarig bestaan had gevraagd een kunstwerk voor de stad te maken, het Feestaardvarken. We hadden de sleutel van een van de leegstaande defensiegebouwen gekregen om te gaan kijken of dat iets voor ons was. Die hebben we nooit meer ingeleverd”, vertelde Florentijn al eens in het dagblad Trouw.

Florentijn Hofman ontwerper en kunstenaar

Florentijn Hofman ging na zijn opleiding in Kampen, waar hij dus vriendin Kim Engbers ontmoette, door voor een master in Berlijn. Zijn doorbraak als kunstenaar kwam met de Rubber Duck, een 32 meter hoge opblaasbare badeend die voor het eerst opdook in Saint-Nazaire, in Frankrijk. Betreft werken in Nederland denken we bij Florentijn al snel aan het Feestaardvarken in Arnhem en de Staalman in het Staalmanpark, hartje Amsterdam.

Florentijn Hofman in Wie Is De Mol? 2021

In december 2020 werd bekend dat Florentijn Hofman zijn debuut op de nationale televisie gaat maken, als deelnemer aan Wie Is De Mol? 2021. Wij zijn alvast, ongetwijfeld net als zijn vriendin Kim Engbers en hun vier kinderen Das, Dit, Zij en Mini, razend benieuwd of Florentijn net zo goed is in het identificeren van de mol, als in het creëren van kunstwerken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht dat is gedeeld door @florentijnhofman