Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 20 januari 2020

Laatst Geüpdatet: 30 december 2022

Kevin van Goethem kandidaat in Expeditie Robinson NL vs. BE

Kevin van Goethem is in Expeditie Robinson NL vs. BE één van de zestien deelnemers. De blonde Belg, steward in het dagelijkse leven, is vastberaden om ver te komen, met een specifieke tactiek: zich van de domme houden.

Kevin van Goethem in Expeditie Robinson NL vs. BE

Kevin van Goethem is geboren in de Antwerpse gemeente Kontich, maar is daar tegenwoordig lang niet altijd meer te vinden. Hij werkt namelijk als steward en vliegt dus de hele wereld over voor zijn werk.

In zijn vrije tijd kijkt de 38-jarige Kevin al jarenlang naar Expeditie Robinson, zo vertelt hij in de krant Het Laatste Nieuws. “Vooral de Australische en Amerikaanse versies. Het is fascinerend om te zien hoe mensen kunnen veranderen als er een flink geldbedrag op het spel staat. Zelf eens meedoen stond dan ook ergens bovenaan mijn bucketlist.”

Kevin uit Expeditie Robinson is steward

Vorig jaar moest Kevin van Goethem het in de selectieronde van het survivalprogramma nog afleggen tegen danser Thomas. “Ik kreeg toen het advies om het nog eens te proberen bij een volgende editie, dus dat heb ik ter harte genomen. Ik had eigenlijk vooraf wel een beetje het gevoel dat ik er deze keer wél zou kunnen bij zijn en heb me dan ook goed op het hele avontuur voorbereid.”

“Zo heb ik extra getraind op evenwicht en kracht en ben ik gaan opzoeken welke planten eetbaar zijn, hoe je een kamp bouwt en hoe je vuur maakt met bamboe. Ja, Als ik een doel voor ogen heb, dan ga ik er helemaal voor”, vertelt de festivalliefhebber verder aan het Belgische medium.

Dommer voordoen dan hij werkelijk is

Van zijn tactiek maakt hij geen geheim. “Mensen maken heel vaak de fout van mij te onderschatten. Soms doe ik mezelf dommer voor dan ik werkelijk ben, omdat ik heb geleerd dat je op die manier meer gedaan krijgt.”

Wij zijn razend benieuwd of deze tactiek ook geholpen heeft tijdens de 32 dagen durende survivalproef op de Filipijnen!