Sterren op TV
Kevin Spoorloos Nilantha

Auteur: Senna Reimink

Datum: 15 januari 2018

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Kevin en Nilantha in Spoorloos

Kevin en Nilantha zijn te zien in Spoorloos. Beiden zitten in een totaal andere situatie. Kevin is de zoon van een Nederlandse moeder en Chinese vader en heeft zijn vader maar zelden gezien. Hij hoopt hem nu weer eens te treffen. Het verhaal van Nilantha ziet er heel anders uit. Hij wilde vroeger dolgraag contact met zijn vader, maar zijn vader liet nooit iets van zich horen. Pas na 21 jaar wilde vader weer contact, alleen het is de vraag hoe Nilantha daar inmiddels tegenover staat.

Kevin in Spoorloos

Kevin doet mee aan Spoorloos. De in Katendrecht geboren Kevin is de zoon van een Nederlandse moeder en Chinese vader. Zijn vader is werkzaam als kok en afkomstig uit Hong Kong. Als Kevin nog niet eens uit de luiers is, besluit zijn vader te vertrekken. Nog één keer ziet Kevin zijn vader vervolgens, maar sindsdien is hij onvindbaar. In Engeland gaat Derk Bolt op zoek naar de vader van Kevin.

In een vooruitblik is al te zien dat Dark Bolt aanklopt bij meerdere Chinese restaurants in en rondom Bradford. Hij gaat daar op zoek naar Wai Ming Li, de vader van Kevin, die in het verleden ook een restaurant heeft gehad in Bradford. Als hij bij een restaurant aankomt waar een Kokman Li werkt, komt Bolt er al snel achter dat dat een zoon is van Kevin’s vader. Toch houdt de zoon zich van de domme. “Ik heb dingen van m’n moeder gehoord. Ik wil m’n moeder beschermen. Ik weet wie je zoekt. Ik weet wie die man is, in zekere zin. Ik vind het lastig om iets te zeggen, want ik weet niet of hij gevonden wil worden.”

Nilantha in Spoorloos

In dezelfde aflevering volgen we ook het verhaal van Nilantha. Als zijn vader zijn moeder verlaat, hoort hij nooit meer iets van hem. Totdat de vader van Nilantha na 21 jaar plots weer contact wil. Iets waar Nilantha flink tegenop ziet. Zijn vader blijkt in het zuiden van Sri Lanka te wonen.

“Als z’n oudste zoon ben ik heel verdrietig dat hij jaren niets van zich heeft laten horen. Hij had de plicht om ons op te zoeken en dat heeft hij niet gedaan. Sri Lanka is niet heel groot. De afstand tussen hem en ons in Colombo is 75 kilometer. Hij wist waar wij woonden. Wij wisten niet waar hij woonde”, aldus Nilantha. Hoe de ontmoeting afloopt, zien we in de aflevering van 15 januari.

De afgelopen weken in Spoorloos:
Alexander en Cherine