Sterren op TV
Kenny Shithead Thys Ink Master Meesters van de Lage Landen

Kenny Thys ‘Shithead’ in Ink Master: Meesters van de Lage Landen

Kenny Thys doet mee aan Ink Master: Meesters van de Lage Landen. De tattoo-artiest, die zichzelf ook wel Shithead noemt, is 27 jaar oud en afkomstig uit Antwerpen. Daarmee is Kenny één van de deelnemers uit België. Aan Ink Master: Meesters van de Lage Landen deden in totaal meer dan tweehonderd mensen mee. De beste tien zijn echter overgebleven en moeten onderling uitvechten wie er uiteindelijk verkozen wordt tot beste tattoo-artiest van Nederland en Vlaanderen en er met 20.000 euro vandoor gaat.

Kenny ‘Shithead’ Thys in Ink Master

Kenny Thys is net als mededeelneemster Joyce werkzaam bij Trash Tattoo. “Ik tatoeëer nu ongeveer vier jaar en ben vrij traditioneel ingesteld. Ik doe het liefst een mix van new school en neotraditional in kleur. Ik ben begonnen met tatoeëren omdat ik de kunst rondom tattoeëren heel tof vond. Omdat je verschillende stijlen hebt en karaktertypes.” Zijn grote voorbeeld is Isnard Barbosa. Hij werd geboren in Brazilië, groeide op in Portugal en is beroemd vanwege zijn kleurige werken. Barbosa zou eerder kunnen tekenen dan lopen. “Zijn kleuren zijn echt geweldig.”

Daarbij gebruikt hij regelmatige roze. Iets waar Kenny Thys zich heeft geïnspireerd. “Hij slaagt er nog altijd in om het eruit te laten zien als een mannelijke en stoere tattoo. Dat is met een kleur als roze heel moeilijk. Maar zwart-wit tekeningen vind ik ook geweldig.”

In Ink Master: Meersters van de Lage Landen gaan we ook zien wat Kenny zelf in petto heeft. “Ik hoop ver te raken, dat ik niet als één van de eerste eruit lig. Het liefst win ik Ink Master natuurlijk, maar dat valt allemaal te bezien. Daarnaast wil ik veel bijleren van de andere deelnemers en de jury.” En de mooiste tatoeage die hij ooit heeft gezet? “Eén van Star Wars.”

Kenny ‘Shithead’ Thys is te volgen via Instagram en Facebook.

De andere deelnemers aan Ink Master: Meesters van de Lage Landen 2 zijn: Matthew Luhukay | Kenny Thys | Bodine Ester | Mick van Wassenhove | Joyce Kamania | Alvaro Diaz Delgado | Martina Koster | Robbin Snip | Nikky van Trappen