Sterren op TV
Kees van der Spek presentator

Auteur: Senna Reimink

Datum: 16 mei 2017

Laatst Geüpdatet: 16 mei 2017

Kees van der Spek is journalist en programmamaker

Kees van der Spek kenden we lange tijd als de rechterhand van Peter R. de Vries, maar inmiddels heeft hij ook zijn eigen carrière opgebouwd. Kees van der Spek is bijna wekelijks te zien op SBS6 met zijn eigen programma’s. Naast zijn werkzaamheden als programmamaker is Kees ook actief als journalist. Van der Spek deed in 2015 ook mee aan Expeditie Robinson, waar hij niet verder kwam dan de eerste wegstemronde.

Kees van der Spek en Peter R. de Vries

Kees van der Spek hebben we leren kennen als de rechterhand van Peter R. de Vries. Sinds 1996 was Van der Spek werkzaam voor de misdaadjournalist. Zo werkten ze vooral samen aan Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Daarnaast was het Van der Spek die het contact met Patrick van der Eem deed, de man die met Joran van der Sloot gesprekken voerde in zijn auto die werden opgenomen door verborgen camera’s en microfoons.

Daarin onthulde Joran het één en ander over de verdwijning van Natalee Holloway. Ook is Kees de schrijver van het boek Achter de schermen bij Peter R. de Vries.

Kees van der Spek en eigen programma’s

Nog tijdens zijn samenwerking met Peter R. de Vries kwam Kees op het idee om een eigen televisieprogramma te beginnen. Van der Spek werd opgelicht in Thailand, zo weet hij nog goed. “Ik werkte toen nog bij Peter R. de Vries, ­misdaadverslaggever, maar ik dacht: als Peter R. de Vries ooit stopt, ga ik dit soort dingen stiekem filmen. Het is de beste manier om mensen te waarschuwen”, vertelde Kees aan Televizier.

Nu is hij de maker van Oplichters in het Buitenland, waarin hij oplichters ontmaskert. Zijn eigen avonturen in het buitenland, Kees werd geboren in Nazareth en heeft vervolgens in Duitsland, Nederland, Suriname en Burundi gewoond, lijken hem met dat programma te helpen.

Na de eerste seizoenen van Oplichters in het Buitenland, besloot Kees een volgende stap te zetten. Hij heeft er inmiddels ook twee seizoenen van Graf Zonder Naam opzitten en is de maker van het programma Moord of Zelfmoord. In 2015 was Kees van der Speek ook te zien in Expeditie Robinson. Lang hield hij het niet vol in het programma.

Al in de eerste ronde werd hij weggestemd. In de toekomst gaan we ongetwijfeld nog veel meer horen van de vader van vier en echtgenoot van Annebelle van der Spek.

Kees van der Spek is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.