Sterren op TV
Kay Nambiar

Auteur: Senna Reimink

Datum: 11 april 2016

Laatst Geüpdatet: 10 juni 2023

Kay Nambiar is model, presentator en muzikant

Kay Nambiar gaat geen uitdaging uit de weg en is een echte alleskunner. Deze in Amsterdam geboren hunk zien we in de laatste jaren steeds vaker voorbij komen op de Nederlandse televisie. Als muzikant genereerde Nambiar al de nodige bekendheid, maar zeker als presentator bij MTV begon de hunk op te vallen. Daarnaast blijkt hij ook nog eens model te zijn.

Kay Nambiar als muzikant

De zoon van een Nederlandse moeder en een Amerikaanse vader heeft verschillende studies gevolgd, zo kunnen we lezen op de website van A Million Faces. Voordat Kay Nambiar in 2003 vertrok naar het buitenland om in onder andere Milaan, Londen, New York en Parijs aan de slag te gaan als model, behaalde de alleskunner zijn propedeuse als student Engels. Toen hij in 2014 terugkeerde naar Nederland koos Kay voor de studies Communicatiewetenschap en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Terwijl deze hunk tijdens zijn studie al druk bezig was met het maken van muziek, nam dat in 2008 wel heel serieuze vormen aan. Kay Nambiar, die zowel kan zingen als gitaarspelen, speelt al jaren met onder andere zijn broertje Jesse in de band Valerius. De groep verscheen al meermaals in de Album Top 100 en in de Nederlandse top 40.

Kay Nambiar als presentator

Ook werd Valerius meerdere keren Serious Talent bij 3FM. Jett Rebel, wiens echte naam Jelte Tuinstra is, heeft ook enige tijd in de band gezeten. Jelte, die tegenwoordig solo-muzikant is, was verantwoordelijk voor de synthesizer.

Kay Nambiar is sinds 2015 het gezicht van MTV. De veelzijdige hunk is van huis uit weliswaar geen presentator, toch lijkt hij er geen enkele moeite mee te hebben om een programma aan elkaar te praten.

Op oudejaarsavond 2015 presenteerde Kay Nambiar bijvoorbeeld het zes uur durende programma MTV’s Best of 2015 Music. Ook de presentatie van de MTV Awards werd aan de winnaar van Expeditie Robinson 2014 overgelaten.