Sterren op TV
Kay Greidanus

Auteur: Senna Reimink

Datum: 30 maart 2016

Laatst Geüpdatet: 30 maart 2016

Kay Greidanus is een echte hunk

De 24-jarige Kay Greidanus kan wat ons betreft niet vaak genoeg op televisie te zien zijn. De Nederlandse acteur is de zoon van Martine de Moor en Aus Greidanus sr.. Al vroege leeftijd kwam de zoon, die het acteren met de paplepel ingegoten kreeg, in contact met zijn grootste passie. Op achtjarige leeftijd had Greidanus namelijk al een kleine rolletje in de familiefilm Kruimeltje. Kay speelde daarin een trekschuitjongetje.
De in 1991 in Den Haag geboren acteur studeert aan de Toneelacademie Maastricht en heeft in de afgelopen jaren in meerdere theaterstukken, series en films een rol gekregen. Zo was Kay Greidanus op het toneel onder andere te zien in War Horse, Het Proces en Strange Interlude. In dat eerstgenoemde toneelstuk was er een hoofdrol weggelegd voor Kay. Hij kroop in de huid van Albert Narracott.

Kay Greidanus, die het halfbroertje is van Aus Greidanus jr. en Pauline Greidanus, hebben we in de afgelopen jaren ook leren kennen als acteur van meerdere series. Zo speelde hij fotograaf Hugo Willems in de dramaserie Meiden van de Herengracht, kreeg hij de rol van Erik in de televisieserie Gouden Bergen en was hij in seizoen drie als Maarten Keizer te zien in de dramaserie Bloedverwanten..

Kay Greidanus in Riphagen

Vanaf mei 2016 gaan we Kay Greidanus ook zien in de speelfilm Riphagen. De talentvolle acteur heeft een van de hoofdrollen weten te bemachtigen. Deze blonde hunk vertolkt een rol in de Nederlandse oorlogsfilm waar ook acteurs en actrices als Jeroen van Koningsbrugge, Sigrid ten Napel en Mark Rietman een rol in hebben. Kay kruipt in de huid van politieagent Jan van Liempd.

 

 

Kay Greidanus en Sarah Chronis

Kay Greidanus heeft al jarenlang een relatie met de 29-jarige Sarah Chronis. De in Amsterdam geboren actrice speelde ook in de serie Meiden van de Herengracht. Zij kreeg de rol van modeontwerpster Hannah Hamel. Het verliefde stelletje deelt regelmatig liefdevolle foto’s via social media.

Wil jij helemaal niets meer missen van Kay Greidanus? Volg hem dan via Twitter, Facebook en Instagram.