Sterren op TV
Katell Chevalier The Voice of Holland TVOH

Auteur: Senna Reimink

Datum: 3 november 2016

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Katell Chevalier plots in The Voice of Holland

Katell Chevalier doet mee aan The Vocie of Holland. Deze dame is zeker geen onbeschreven blad meer. De zangeres werd in Frankrijk geboren en is tegenwoordig woonachtig in Nederland. Sinds ze in Nederland woont heeft ze al de nodige wapenfeiten uitgebracht, maar toch heeft ze er nu voor gekozen om de stap te maken naar TVOH. Naast haar deelname aan de talentenjacht is de singer-songwriter ook druk met de theatershow Brel & Stromae.

Inhoudsopgave

Katell Chevalier in TVOH

Katell Chevalier is één van de kandidaten van het zevende seizoen van The Voice of Holland. Het nummer dat deze dame met Franse roots ten gehore bracht tijdens de Blind Auditions, is Formidable van Stromae, een nummer dat ze inmiddels als geen ander kent. “Volgens mij kan ik nog heel veel leren en groeien door aan zo’n programma mee te doen”, vertelde Katell over haar deelname aan TVOH.

Het duurde niet lang voordat Guus Meeuwis zijn stoel draaide voor Chevalier. Vervolgens bleven Ali B, Sanne Hans en Waylon nog even wachten. Maar niet veel later volgden zij alsnog. Sanne zag daarbij een bekend gezicht, want vroeger dronk ze regelmatig een biertje met Katell. Toch koos de zangeres niet voor Hans, maar voor Guus Meeuwis. “Ik draaide als eerste”, vertelde Meeuwis, die het liefst wil dat Katell Frans blijft zingen. “Dat komt omdat ik ontzettend liefhebber ben van het Franse lied. Ik dacht meteen: Wow die wil ik zien. Ik draai om, ik hoor een perfecte uitspraak, maar ik zie ook vuur, vuur, vlam.”

Katell Chevalier in de Battles

Katell Chevalier kwam in de tweede aflevering van de Battles van The Voice of Holland voorbij. Ze kreeg van Guus Meeuwis te horen dat er afgerekend moest worden met Rachel Kramer om de volgende ronde van de talentenjacht te halen. Geen gemakkelijke battle voor Katell, die toch aardig onder de indruk was van de mooie sound van Rachel. Met het nummer Nothing Compares 2 U van Sinead O’Connor wist Katell het hart van Guus Meeuwis te winnen. Zij ging er dan ook als winnares vandoor. Daardoor zien we Katell spoedig terug in de knock-outs.

Katell Chevalier in de Knockouts en de liveshows

Katell Chevalier bereikte de knockouts door haar battle te winnen. In de knockout-ronde zong Katell het nummer Amsterdam van Jacques Brel. Guus Meeuwis stuurde haar direct door naar de liveshows. En in de liveshows deed Katell het twijfelachtig. Het Nederlandse publiek was niet heel blij met de Franstalige uitvoering van het nummer Hello van Adele. Desondanks zien we haar in de tweede liveshow toch terug. Voor de derde liveshow had Katell het nummer Brabant van Guus Meeuwis in een Frans jasje gestoken. Het leverde haar hoge cijfers op van de coaches, maar Nederland stemde haar toch naar huis.


Katell Chevalier en Brel & Stromae

Katel Cehevalier heeft in haar carrière al de nodige wapenfeiten uitgebracht. Van een EP tot een album, het komt allemaal voorbij als je de biografie van Katell doorneemt. Ook verscheen in 2015 het nummer Vite Vite!, een nummer over de Tour de France. De laatste tijd houdt ze zich echter vooral bezig met haar eigen theatershow. In de theatershow Brel & Stromae brengt ze het repertoire van beide grootheden samen.

Ik wilde eigenlijk de muziek mengen van beide artiesten, dus de klassieke klanken van Brel met de elektronica van Stromae en dit op alle liedjes met elkaar mengen. En qua teksten wilde ik zelf kijken of er thema’s zijn die ze allebei benaderen en wat mijn beleving en mijn mening daarbij is”, aldus Katell, die zelf de dochter is van een Franse vader en Nederlandse moeder. In het verleden studeerde Chevalier aan ArtEZ Conservatorium Enschede.

Katell Chevalier is te volgen via Instagram en Facebook.

Bekijk de andere deelnemers van Team Guus Meeuwis uit The Voice of Holland 2016 CPG | Rachel Kramer | Melany Sharon | John Vooijs | Vannessa Thuyns | Mike Ott | Annemarie Brohm | Stephanie van Rooijen | Nils Krake | Thijs Pot | Zoë de Sanders