Sterren op TV
Vriendin Peter Sagan Katarina

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 juli 2016

Laatst Geüpdatet: 8 oktober 2022

Katarina Smolkova de vriendin van Peter Sagan

De vriendin van Peter Sagan mag zich inmiddels zelfs mevrouw Sagan noemen. Katarina Smolkova stapte in het najaar van 2015 in het huwelijksbootje met de Slowaakse wielrenner. En de vrouw van Sagan zien we ook door ons televisiescherm rennen, want ze is bijna altijd aanwezig bij de koersen. Zo bekeken ze samen de sprinten terug tijdens de Tour de France en was Smolkova ook van de partij tijdens het wereldkampioenschap.

Inhoudsopgave

Billenknijp incident van Sagan al snel vergeven

En wie zou er nou denken dat Sagan al op zo’n jonge leeftijd zou trouwen en ook nog eens al jaren trouw is aan zijn vriendin. Want was Peter Sagan niet die van het billenknijpincent? Inderdaad! Achter Fabian Cancellara werd Sagan tweede in de Ronde van Vlaanderen. Erg teleurgesteld bleek hij niet te zijn, want op het podium haalde hij al een grap uit.

Sagan kneep namelijk in de bil van één van de rondemissen. Het ‘slachtoffer’ Maja Leye was ontsteld, maar accepteerde de verontschuldigingen van de Slowaak. Overigens leren we uit de foto’s van Katarina Sagan die ze op Facebook deelt dat Peter nog wel eens vaker wil knijpen… (zie onderaan de pagina 🙂 )

Vriendin Peter Sagan is ex-tennisster

Sinds 2013 is Katarina Smolkova de vriendin van Peter Sagan en sinds november 2015 dus ook zijn vrouw. Het Belgische programma Vive Le Vélo zocht haar in de zomer van 2015 tijdens de Tour de France op. “Hij is zo simpel dat het ingewikkeld wordt”, zo omschrijft Katarina haar Peter. “Ik hou van zijn stijl, hij is verbluffend.”

En of Peter ook tijdens de koers altijd de beste wil zijn? “Ja, maar wanneer ik dat eens ben dan is dat ook goed. We hebben één keer geschaakt en hij had toen verloren. Dat was niet best, maar hij gaf wel toe dat ik beter was. En we tennissen ook wel eens. Dan win ik vaak, omdat ik een voormalig tennisster ben. Maar daar heeft hij dan geen probleem mee.” En de mooiste zin van Katarina over Sagan? “Iedereen zal de winnaars herinneren én Peter Sagan.”

Peter en Katarina Sagan maken veel lol samen

Echt kennen leerden we Katarina eigenlijk twee maanden voor het huwelijk. Sagan werd wereldkampioen in Richmond na een machtige solo. Na de finish stond de vriendin van Sagan klaar om hem te begroeten. Ook op het feest was ze nadrukkelijk aanwezig met de twee Slowaakse teamgenoten.

In november 2015 volgde het huwelijk in het dorpje Dolny Kubin. De 25-jarige wielrenner moest nog wel werken om zijn vrouw te bemachtigen. Een boomstam lag op de route naar het huis van de ouders van Katarina. De kettingzaag kwam er dan ook aan te pas. Per koets gingen Sagan en Smolkova naar de kerk, waar overigens alleen vrienden en familieleden aanwezig waren. Beroemdheden hoefde de wereldkampioen niet op de mooiste dag van zijn leven.

En we zien de familie Sagan niet alleen maar op en rond een wielerkoers. Zo was Katarina Smolkova ook voor even Sandy uit Greace. De vriendin speelde samen met Peter namelijk Grease na. Het leverde dit hilarische filmpje op, dat ze op hun eigen YouTube kanaal plaatsen. En voor een nieuw snoepje namen ze samen ook een filmpje op waarin Forrest Gump werd nagespeeld. Probeer hier maar eens niet bij te lachen!

Geplaatst door Katarina Sagan op maandag 6 januari 2014

Geplaatst door Katarina Sagan op vrijdag 3 juni 2016