Sterren op TV
Karin van Halst vrouw Jan van Halst

Karin van Halst is de vrouw van Jan van Halst

Karin van Halst is de vrouw van Jan van Halst. Van Halst werkt als commercieel manager bij FC Twente en is analyticus bij ESPN NL. Karin is niet actief in de voetballerij, maar dat betekent niet dat ze geen voetbalfan is!

Karin en Jan van Halst weggepest uit Amsterdam

Als voetballer speelde Jan van Halst lang voor FC Twente, maar op een gegeven moment kreeg hij de kans om naar Ajax te gaan. Zijn periode in Amsterdam (alhoewel hij in Amstelveen woonde) draaide echter uit op een sof. De familie Van Halst, zijn vrouw Karin en zijn zoon en dochter, kon niet echt aarden in Noord-Holland. En als klap op de vuurpijl werd de toenmalige controleur weggepest uit de ArenA. Vervolgens zat hij behoorlijk in zak en as, aan de krant Trouw vertelde hij: “Ik verwacht niet dat ik nog een herkansing bij een topclub krijg. Gezien mijn leeftijd is dat niet meer reëel. Oké: het is jammer dat ik dus niet het maximale uit mijn loopbaan heb kunnen halen, dat ik niet heb kunnen bewijzen dat ik het topniveau aankan.”

Van Halst werd in het jaar 2000 uitgeleend aan Fortuna Sittard. Dat was eveneens een soort reddingsboei voor zijn familie. Vrouw Karin woonde opeens weer dicht bij haar vriendinnen en de kinderen mochten Twents spreken, iets waarop neergekeken werd in Amstelveen. “Ik wilde iets geks doen. Fortuna was met twee punten uit elf duels al bijna gedegradeerd. Het leek mij een uitdaging hier aan de slag te gaan.” Na zijn carrière als profvoetballer ging Van Halst aan de slag als directeur bij FC Twente. In 2011 stopte hij daarmee, maar in hier en nu is hij weer terug in De Grolsch Veste. Daarnaast is hij natuurlijk werkzaam voor de voetbalzender FOX Sports als analist.

Jan en vrouw Karin van Halst kijken samen voetbal

Karin van Halst is administratief medewerker in het dagelijks leven, maar ze kan, evenals man Jan, flink genieten van een voetbalwedstrijd. Aan het Algemeen Dagblad vertelt ze: “Ik kijk zo’n beetje alles met Jan mee. Samen op de bank. Soms met onze zoon van 18 en dochter van 22. En nee, Jan gaat niet alles lopen analyseren. Ik kijk zelfs als Jan er ‘s avonds niet is. Of ik er verstand van heb?”

“Nou, waarschijnlijk iets meer dan de gemiddelde vrouw. Maar vraag me niet wie de spits van IJsland is. Ik heb wel één favoriet dit EK: Robert Lewandowski, de Bayern-spits die uitkomt voor Polen. Ik kijk niet álles wat Jan kijkt. Als het een flauwe wedstrijd is, trek ik me terug in de keuken waar ook een tv staat. Ik ben ook dol op kennisquizzen als Twee voor twaalf.”

Karin van Halst kun je volgen via Facebook en Instagram.

Geplaatst door Karin van Halst-Heeregrave op donderdag 23 april 2015

Geplaatst door Karin van Halst-Heeregrave op donderdag 18 mei 2017