Sterren op TV
Karim Lammers vrouw Marc Lammers

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Karin Lammers de vrouw van hockeyanalist Marc Lammers

Karin Lammers is de vrouw van Marc Lammers. De succesvolle hockeycoach en tegenwoordig ook hockeyanalist bij NOS Studio Sport heeft samen met zijn vrouw twee kinderen. Stilzitten doet Karin allerminst, want ze is naast trotse moeder ook een sociaal ondernemer.

Inhoudsopgave

Lammers won Olympisch goud met Oranje hockeysters

Als hockeyer viel Marc Lammers misschien niet zo op, dat was als coach wel anders. Hij maakte naam met de Spaanse nationale damesploeg door vierde te worden op de Olympische Spelen van Sydney. Nederland haalde hem snel binnen en dat bleek een gouden zet. En ook goed nieuws voor zijn Marc’s vrouw Karin Lammers, want dan was haar man tenslotte wat dichter bij huis. Al werd het er niet rustiger op. Na zilver in Athene werd goud gewonnen op de Olympische Spelen van Peking in 2008. Ook won Lammers met de hockeysters de wereldtitel van 2006.

In 2008 stopte hij bij Oranje en gaf het volgende interview aan NU.nl. “Ik zei tegen mijn vrouw dat we na de Spelen rust gingen nemen, maar zij wist wel beter. Toen zei ik dat ik er over tien jaar mee stop, maar zij zei dat ik dat niet kon. Mijn vrouw kent me goed. Vooral tijdens de vakanties was het lastig. Ik ben nog nooit lang weggeweest met mijn kinderen. Ik heb nu voor het eerst kruizen gezet in de vakanties.” En zo was er dus tijd voor vrouw Karin en kinderen Peppe en Jurre. “Dat is nu misschien ook wel noodzakelijk, anders heb ik als ik terugkijk wellicht het idee dat ik niet genoeg heb genoten. Ik heb al veel genoten, maar misschien moet ik dat nog meer doen.”

Na 2008 was hij nog actief bij zijn eigen clubje Den Bosch en bondscoach van de Belgische mannen. Sinds 2014 is Marc Lammers gestopt als hockeycoach en kon de aandacht volledig naar zijn vrouw Karin. Marc staat vooral bekend vanwege zijn moderne technieken en innovatieve manier van coachen. Hierdoor geeft Lammers nog altijd veel lezingen.

Karin timmert aan de weg via Met Je Hart

Achter iedere sterke man staat ook een sterke vrouw en dat is bij Marc Lammers niet anders. Hij is getrouwd met Karin Lammers en samen hebben ze twee kinderen. De vrouw van is inmiddels zelf ook nadrukkelijk op de voorgrond aanwezig. Karin is in november 2013 gestart met Met Je Hart. Dit is een landelijke stichting die zich richt op regionale projecten voor ouderen. Er worden sociale activiteiten georganiseerd voor kwetsbare ouderen en dat wordt gerealiseerd in samenwerking met horeca, bedrijven, instanties en burgers. Het vizier is vooral gericht op ouderen die door sociale armoede veelal thuis zitten en nog weinig sociaal contant hebben. Daarnaast omschrijft Karin Lammers zich als trotse moeder, Bourgondiër met hart en ziel en vooral als trotse Bosschenaar.

Marc Lammers nu actief als hockey analist

Die laatste kreten gaat ook op voor haar man Marc. Hij mag dan wel van het hockeyveld verdwenen zijn met zijn actieve rol, dat wil niet zeggen dat hij niet meer in de buurt komt van de groene (en tegenwoordig ook blauwe) kunstvelden. Zo is Marc Lammers analist bij NOS Studio Sport tijdens hockeytoernooien, zoals het Europees kampioenschap in Nederland. Gelukkig voor de vrouw van Marc Lammers is dit om de hoek in Amsterdam en duurt het toernooi maar een aantal weken. Dat is dus wel anders dan in het verleden toen manlief gelijk maanden van huis was.

Karin Lammers, de vrouw van Marc Lammers, is te volgen op Facebook en Twitter.