Sterren op TV
Jutta Leerdam vriendin Koen Verweij

Jutta Leerdam is de ex-vriendin van Koen Verweij

Jutta Leerdam is de ex-vriendin van Koen Verweij. De schaats-allrounder heeft een ex die wel wat kan: ze wil in ieder geval voor een gouden plak gaan op de Winterspelen van Peking in 2022. De twee gingen helaas in augustus van 2022 uit elkaar. Eind dat jaar kwam Jutta weer in het nieuws omdat ze mogelijk een nieuwe vriend had, dit is alleen nog niet bekend.

Koen Verweij en vriendin Jutta Leerdam gingen samen voor goud

Leerdam is pas achttien jaar oud, maar ze heeft al meerdere jeugdtitels op haar naam staan op schaatsgebied. De jonge schaatsster loopt over van de ambitie, want in gesprek met het medium WOS zegt ze: “Ik pas in het rijtje van Renate Groenewold en Ireen Wüst, zeker.”

Eigenlijk was haar grote doel: in 2018 wereldkampioen junioren worden in Salt Lake City. Dat lukte echter al in 2017 en wat dat betreft ligt ze dus voor op schema… “Normaal gesproken worden de tweedejaars junioren wereldkampioen. Dat ik het nu ben is best bijzonder. Volgend jaar is het WK in Salt Lake City bij de Utah Olympic Oval. Misschien wel voorbestemd voor nog een wereldtitel.”

Jutta en vriend Koen Verweij hadden het heel fijn samen

In haar zucht naar medailles wordt Jutta gesteund door haar hele familie, maar vader Ruud in het bijzonder. Dochter Leerdam is haar vader al voorbijgestreefd. “Een duurrondje op de fiets op zondag lukt nog wel, maar met sprintjes fietst Jutta mij eruit.”

Een andere grote steun en toeverlaat in Jutta’s leven, is sinds kort schaatsprof Koen Verweij. Halverwege 2017, in de maand mei, maakten de twee bekend dat de vonk was overgesprongen. Aan Shownieuws vertelde Leerdam toen: “Koen en ik hebben het heel fijn samen. We daten al een tijdje en het is sinds kort officieel. We vinden elkaar heel leuk.”

Verweij ging eerder met Chantal Verhagen en kocht zelfs een huis met deze schone uit het Noord-Hollandse Schagen. Over de break-up tussen Koen en Chantal weten we niet veel… Behalve dan dat De Telegraaf een tijdje geleden op de proppen kwam met een bericht waarin gesuggereerd werd dat de allrounder minder presteerde door zijn op de klippen gelopen relatie. Nu zou Verweij echter weer helemaal het mannetje zijn, en dat heeft alles te maken met Jutta Leerdam.

Jutta Leerdam kun je volgen via Facebook en Instagram