Sterren op TV

Jurrian van Dongen vriend van Rop Verheijen

Jurrian van Dongen is de vriend van Rop Verheijen, een Nederlandse acteur die bekend is uit onder meer Goede Tijden Slechte Tijden, en presentator van Moltalk, het programma waarin wordt teruggeblikt op de serie Wie is de Mol?

Jurrian van Dongen vriend Rop Verheijen

Jurrian van Dongen studeerde op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tegenwoordig verdient hij zijn brood bij de NTR. Als tekstschrijver en regisseur is de vriend van Rop Verheijen dus vaak niet voor, maar juist achter de schermen te vinden.

“Ik leerde Jurrian kennen bij de opleiding. Ik zat in het eerste jaar van de toneelschool en Jurrian een klas hoger op de kleinkunst academie”, vertelde Rop al eens in De Telegraaf.

“Dat zat toen allemaal nog in één gebouw aan de Keizersgracht. Het was liefde op het eerste gezicht, maar we durfden beiden de eerste stap niet te zetten. Dat gebeurde pas na een paar maanden, met het kerstcabaret.”

Rop Verheijen acteur in Goede Tijden, Slechte Tijden

Het grote publiek kent Rop Verheijen vooral van zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. In GTST speelde hij Robin Visser, van 2001 tot 2004. Verder was Rop te zien in musicals zoals Zorro en Toon.

Rop Verheijen in Wie is de Mol? en Moltalk

In 2016 was Rop Verheijen zelf nog deelnemer aan Wie is de Mol? Hij werd toen de zesde afvaller. “Zo klote. Het zijn maar 2 weken, maar je hecht je zo aan iedereen en alle mensen. Het heeft een hele impact op me gehad.”

“Ik was wel klaar voor de finale, overmoedig misschien maar ik had er zin in. Ik denk dat ze thuis heel trots op me zijn”, blikte Rop eens terug op zijn seizoen, waarin Tim Hofman de grote winnaar was.

Nu presenteert Rop Verheijen dus het programma Moltalk, waarin nagepraat wordt over Wie is de Mol? Dat doet hij samen met Marlijn Weerdenburg. Vriend Jurrian van Dongen zal ongetwijfeld voor de buis zitten!