Sterren op TV
Julia van Helvoirt House of Talent

Julia van Helvoirt in House of Talent na winnen Idols

Julia van Helvoirt doet mee aan House of Talent nadat ze Idols heeft gewonnen. Julia groeide in 2017 uit tot de winnares van Idols. In de finale versloeg ze mede House of Talent-kandidaat Bram Boender en Mitch Lodewick. Nu doet ze mee aan een nieuw programma waarmee het voor haar mogelijk wordt om straks 24/7 aan haar muziekcarrière te werken.

Julia van Helvoirt in House of Talent

Julia van Helvoirt is te zien in House of Talent. Julia is één van de kandidaten die warm liep voor het concept van House of Talent waarin nog twaalf kandidaten over zijn. Uiteindelijk mogen alleen de beste acht plaatsnemen in House of Talent waar ze de kans krijgen om 24/7 aan hun carrière te werken. Iets wat de carrière van Julia van Helvoirt natuurlijk een flinke boost kan geven.

Ze weet precies welke kant ze op wil gaan in House of Talent. “In House of Talent kan ik eindelijk de volkszangeres die ik ben. Ik ga voor het Nederlandstalige lied, ik ga voor de emotie”, aldus Julia. Eerder won Julia al Idols, maar dat verliep anders dan ze dacht. “Vorig jaar heb ik Idols gewonnen en daarmee hoopte ik verdere stappen in de muziekwereld te maken. Alleen was de realiteit dat ik na een paar maanden alweer op Schiphol werkte als grondstewardess.” In House of Talent krijgt ze nu een nieuwe kans.

Julia van Helvoirt winnares Idols

Julia van Helvoirt groeide in 2017 uit tot de winnares van Idols. De toenmalige studente communicatie uit Tilburg wist de jury weg te blazen met haar versie van Zij is de Duivel van Kenny B tijdens de auditieronde. Met haar gitaar en stem was Julia een kandidaat om in de gaten te houden en dat bewees ze ook wel in de talentenjacht.

In alle rondes kwam Julia eigenlijk eenvoudig door in Idols. De moeilijkste momenten kwamen misschien nog wel toen ze haar emoties in bedwang moest houden. Tijdens het verblijf op Curaçao brak Julia volledig tijdens het slot van haar optreden, wat ook de jury tot tranen toe roerde.

Bij de laatste vijf moest ze stemmen zien te winnen met haar clip en nummer De Liefde Van Je Vrienden. Daar slaagde ze met vlag en wimpel in, want haar single werd alleen op YouTube al ruim 108.000 keer bekijken. Zo kwam ze verder richting de liveshows van Idols, om bij de laatste vier de strijd aan te gaan met Bram, Mitch en Jahlynns. Ze kwam overtuigend richting de finale en wist daarin nogmaals iedereen weg te blazen. Mitch sneuvelde als eerste en vervolgens moest Bram er ook aan geloven.

Julia van Helvoirt is te volgen via Instagram en Facebook.