Sterren op TV
John Juani Het Spaanse Dorp Polopos

Juani en John in Het Spaanse Dorp Polopos

Juani en John doen mee aan Het Spaanse Dorp Polopos. Zij willen in Spanje een bed & breakfast beginnen en hopen motortoertochten te mogen houden. Het nieuwe programma van RTL 4 kunnen we enigszins zien als een vervolg op Het Italiaanse Dorp van vorig jaar. Toentertijd werd gekozen voor het plaatsje Ollolai, maar nu mogen koppels aan de slag in de Spaanse zon.

Juani en John in Het Spaanse Dorp Polopos

Juani en John doen mee aan Het Spaanse Dorp Polopos. Het stel zou Nederland graag achter zich laten om elders ter wereld een nieuw bestaan op te bouwen. Toen Juani, die een Spaanse vader heeft, hoorde van Het Spaanse Dorp Polopos besloot ze mee te doen aan het programma. Juani en John krijg in het programma van RTL 4 de kans om een huis voor een prikkie te kopen, maar daar staat wel iets tegenover.

De burgemeester geeft de Nederlanders alleen een kans in zijn dorp als ze met een goed idee komen. Het is voor Polopos van groot belang dat er weer wat leven komt. Vroeger had het dorpje zo’n 2000 inwoners, maar veel van die inwoners zijn inmiddels vertrokken. Nu er nog zestig inwoners over zijn en er geen winkel of school meer te bekennen is, heeft de burgemeester de hulp van de Nederlandse televisie ingeschakeld in de hoop weer mensen naar zijn dorp te kunnen trekken.

Bed & Breakfast John en Juani

John en Juani willen graag een handje helpen door in Polopos een bed & breakfast te beginnen en motortoertochten te houden. Als dochter van een Spaanse vader heeft Juani de Spaanse taal goed onder de knie, waardoor het voor haar niet moeilijk is om contact te leggen met de buurtbewoners. Dat kan de twee ongetwijfeld een handje helpen als ze hun doel proberen te bereiken in het Spaanse Dorp.

Sinds Juani het plaatsje heeft gezien, is ze verliefd. “Toen ik het dorp binnenkwam, had ik meteen zoiets: De tranen sprongen in mijn ogen. Het is toch de eerste dag van de rest van ons leven.” John vulde haar aan: “Ja dit is helemaal goed. Je kunt slechter wakker worden.” Het is aan John om de bed & breakfast op te bouwen en dan wel het liefst met oude bouwmaterialen. “Bouwen was mijn hobby, dus kan ik daar mooi mijn werk van maken. de gebouwen zijn er. Werk genoeg daar. Juani gaat mensen in de B&B lekker verwennen.”

Motortourtochten

John heeft echter ook zijn eigen idee. Hij wil graag aan de slag met motortoertochten waarbij hij mensen door het prachtige Alpjarra gebergte kan leiden. “Het is een hele uitdaging, maar we gaan het aan. Samen dit avontuur beleven”, aldus Juani. Of het met de motortoertochten echt gaat lukken, is wel zeer de vraag. De inwoners betwijfelen al bij de presentatie of dat niet voor te veel geluidsoverlast gaat zorgen. Toch worden John en Juani gekozen om hun plan verder uit te werken. We zien hun dan ook terug in Het Spaanse Dorp Polopos.