Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 6 januari 2022

Laatst Geüpdatet: 21 december 2022

Jozua Suitela, de vriend van acteur Everon Jackson Hooi

Everon Jackson Michael Werner Hooi is een Nederlandse acteur van Curaçaose afkomst. De acteur is op 30 mei 1982 op Curaçao geboren. Op achtjarige leeftijd is Hooi samen met zijn moeder naar Nederland verhuisd. Zij zijn toen in Dordrecht komen te wonen. Hooi besloot om na de mavo de opleiding Audiovisuele Vormgeving te gaan studeren aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Tijdens deze studie was Hooi al met zijn grote passie bezig, namelijk acteren. Hierdoor liep hij wat vertraging op. Hooi speelde in 2003 de rol van Ciro Pieterszoon in de RTL dramaserie De Erfenis. Een jaar later werd hij het een van de vaste gezichten in de televisieserie Goede tijden, Slechte tijden. Hij speelde hier de rol van Bing Mauricius. Everon Jackson Hooi kwam een paar jaar geleden ‘uit de kast’ en heeft een relatie met Jozua Suitela. 

Inhoudsopgave

De carrière van Everon Jackson Hooi

Everon Jackson Hooi is dus voornamelijk bekend van zijn rol als Bing Mauricius in de soapserie GTST. Hier is hij sinds 2005 acteur. In 2005 is Hooi ook als ambassadeur gaan werken bij IKN. Als ambassadeur wil hij het werk van deze organisatie onder de aandacht brengen. In 2007 heeft Hooi samen met het programma Nederland Helpt Roemenië van de EO bezocht. Na zijn terugkeer in Nederland heeft hij de actie ‘Bouwen met Everon’ gestart.

Vanaf 2009 richt Hooi zich steeds meer op films en televisieprogramma’s. Zo nam hij in 2009 een pilot op van zijn zelfbedachte dramaserie Westwijk. Hooi was in 2013 in het programma Expeditie Robinson te zien. Voor dit programma is hij speciaal op zwemles gegaan, omdat de acteur niet kon zwemmen. In de vierde aflevering moest Hooi het programma verlaten. Hooi was in 2016 ook meerdere keren op televisie te zien. Zo was hij onder andere te zien in De TV Kantine en Zeesterren. Ook was hij voor één dag presentator van het programma Carlo’s TV Café. Hooi is verder ook bekend van de film Doodeind.

In 2017 is Hooi de hoofdredacteur van GTST magazine geweest. Dit magazine bestond uit vier verschillende uitgaven die dat jaar tussen de maanden juli en augustus in de winkel zijn verschenen.

Het privéleven van Everon Jackson Hooi

Everon Jackson Hooi is jarenlang heel geheimzinnig over zijn liefdesleven geweest. Zo bevestigde en ontkende de acteur de berichten over dat hij homoseksueel was niet. Sinds 2014 is Hooi publiekelijk uit de kast. Dit deed hij in het tijdschrift L’HOMO, de glossy van Linda de Mol. Hierin deed hij uitgebreid zijn verhaal. Voorheen had Everon Jackson Hooi sinds medio 2014 een relatie met Jozua, met wie hij ook verloofd was. Het stel had zich in 2017 verloofd nadat de acteur zijn vriend in Portugal ten huwelijk vroeg. ,,Wat hebben wij veel meegemaakt dushi. En vijf jaar later doe jij mijn hart nog steeds sneller kloppen. Ik hou voor altijd van je”, schreef de acteur op Instagram.

Het stel blies hun geplande huwelijk in uiteindelijk 2019 af, maar probeerden het daarna opnieuw. De twee kwamen er na een korte break achter namelijk dat ze nog steeds van elkaar hielden.

Wie is de Mol?

Everon Jackson Hooi doet samen met 10 andere deelnemers mee aan een van de populairste tv-programma’s van Nederland, namelijk Wie is de Mol?. Hooi doet mee aan de 22e editie van het programma dat in januari 2022 van start is gegaan.