Sterren op TV

Joyce is de vriendin van Theo Maassen

Theo Maassen mag zich al ruim tien jaar één van de populairste cabaretiers van Nederland noemen. De Eindhovenaar heeft een relatie met Joyce Straalman. Samen hebben ze een dochter: Ruby.

Maassen leerde Joyce kennen in concertzaal de Effenaar in Eindhoven. Het was voor de die-hard PSV-fan aanleiding om, toen de nieuwbouwplannen voor de concertzaal te steunen: ,,De Effenaar moet blijven vanwege de wijven”, aldus de altijd genuanceerde Maassen. 

Samenwonen

Lang zweerde hij bij het alleen wonen, maar vriendin Joyce wist hem blijkbaar op andere gedachten te brengen. Zijn 7 jaar jongere vriendin is overigens programmacoördinator van de klinische afdelingen organische psychiatrie (KBOP) en woonondersteuningvan GGzE centrum ouderenpsychiatrie. Het is niet duidelijk hoe lang het stel al een relatie heeft, wel moet vriendin Joyce ermee leven dat hun gezin- en seksleven regelmatig uitgebreid wordt behandeld in de shows van de cabaretier, waar echter wel een riante verdienste tegenover staat. Het gezin woont dan ook in een ruim huis in Eindhoven. Hij laat niet na om zijn vriendin aan te pakken in zijn shows: ,,Mijn vriendin is een lot uit de loterij, maar niet bepaald het winnende..” Tegenwoordig zou Theo Maassen zo burgerlijk zijn geworden dat hij zelfs zich verplaatst op een bakfiets.

Maassen speelde het programma ‘Van Kwaad Tot Erger’ in de Nederlandse theaters. Zijn stijl wordt maatschappijkritische zwarte humor genoemd. Hij baarde in het verleden opzien door de UEFA Cup van PSV te stelen uit het museum. Maassen verloor in 1985 zijn broertje Ruud aan de gevolgen van leukemie. Hij verloor ook zijn ouders. Zijn zus Judith schreef er een boek over: Het nabestaan van Anna Portier.

Op de academie voor drama in Eindhoven leerde Maassen zijn latere collega Hans Teeuwen kennen, waarmee hij een goede vriendschap opbouwde.

Filmrollen

Naast cabaretier speelde Maassen ook als acteur in onder meer Minoes, TBS en Doodslag. Tevens was hij gastheer in het interviewprogramma ’24 uur met’. Met name de uitzending met Viktoria Koblenko baarde opzien, omdat de twee het wel erg goed samen konden vinden. Ophef baarde de Eindhovenaar niet alleen met de ontvreemde UEFA Cup, maar ook toen hij Patricia Paay, PVV’ers en Volendamse cafébrand slachtoffers beledigde.

Vermogen Theo Maassen

Zijn vermogen wordt op meer dan 4,5 miljoen euro geschat. In 2008 raamde Quote het namelijk al op zo’n 4,5 miljoen. Sindsdien heeft de Eindhovenaar niet stilgezeten, waardoor hij vermoedelijk een vermogen heeft dat inmiddels flink is gegroeid, al zijn hier geen concrete bronnen voor en betreft dit een ruime schatting.