Sterren op TV
Joya de Boer Hart van Nederland

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 juni 2016

Laatst Geüpdatet: 9 juni 2017

Joya de Boer is verslaggeefster Hart van Nederland

Joya de Boer is één van de gezichten van Hart van Nederland. Ze is als verslaggeefster werkzaam voor het nieuws- en actualiteitenprogramma en regelmatig komt ze dan ook tevoorschijn in uitzendingen. Joya heeft ook voor haar carrière bij Hart van Nederland al het één en ander gedaan, maar als verslaggeefster van HvNL zag ze haar bekendheid écht toenemen.

Joya de Boer Hart van Nederland

Joya de Boer begon haar carrière bij Hart van Nederland in augustus 2007. De verslaggeefster ging in eerste instantie als redactrice bij het programma aan de slag, maar groeide uiteindelijk uit tot een van de gezichten voor de verslaggeving. Joya bouwde vooral in de zomer van 2014 een aardige naam op. Zij was namelijk één van de verslaggeefsters van Hart van Nederland die naar Brazilië vertrok om verslag te doen. Samen met Ilse van Wingerden, cameraman Peter Luijer en producer Thomas Ergo werd werd er vanuit Brazilië live-verslag gedaan van het wereldkampioenschap voetbal. Oranje schopte het daarbij tot de halve finale van het toernooi. In de troostfinale werd er gewonnen van Brazilië.

In 2014 kregen we ook een kijkje in het vroegere leven van Joya de Boer. In een video in Hart van Nederland vertelde ze dat ze in haar jeugd samen met haar vader Peter, haar moeder Hilda en haar zus José altijd op vakantie ging in een Kip caravan uit 1959. Die was in 1961 aangeschaft door haar opa. Zelfs anno 2016 is de caravan nog in de familie en is alles nog in tact én origineel, vertelt het gezin trots bij HvNL.

Vorige werkzaamheden Joya de Boer

Voor haar carrière bij Hart van Nederland was Joya overigens al werkzaam als itemregisseur bij Visible TV en als verslaggeefster bij Tien minuten Jeugdjournaal. De in 1983 geboren babe heeft ook een studie afgerond. Nadat ze haar diploma had gehaald aan rsg de Borgen koos ze voor een studie journalistiek. Tussen 2002 en 2006 studeerde ze dan ook aan Windesheim Zwolle. Nu richt Joya zich volledig op het maken van televisie. “Bevlogen, enthousiast, positief, met een enorme dosis motivatie en een grote liefde voor human interest verhalen en reizen. Emotie omzetten in televisie, dat is m’n passie”, aldus haar eigen omschrijving op haar LinkedIn-pagina.

Joya de Boer is ook actief op Twitter en Instagram.

Een bericht gedeeld door Joya (@joyahvnl) op

Een bericht gedeeld door Joya (@joyahvnl) op

Een bericht gedeeld door Joya (@joyahvnl) op