Sterren op TV
Sem Smit Niet Lullen maar Poetsen In het Zuiden

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Joss, Max, Sem en Françoise in Niet Lullen Maar Poetsen: In het Zuiden

Niet Lullen Maar Poetsen: In het Zuiden bracht de verhalen van Joss Linssen en Sem Smit. Deze jongeren zijn zeer succesvol met hun ondernemingen en leven daar ook na. Rutger Castricum ging met ze op stap namens POW! in Niet Lullen Maar Poetsen: In het Zuiden.

Inhoudsopgave

Joss met zijn eigen fashionlijn

Joss Linssen is 34 jaar, woont samen met zijn hond Lodewijk in Best en heeft ook een appartementje in Amsterdam bij het Vondelpark. De Brabander heeft liefst twee bedrijven op zijn naam staan. Het meest succesvolle daarvan is het renovatiebedrijf Isolatietechniek Best. Een familiebedrijf, want hij runt dit al vijftien jaar samen met zijn vader. “Daar ben ik ooit begonnen met het typen van facturen”, lacht Joss in Niet Lullen Maar Poetsen: In het Zuiden.

Daarnaast heeft Joss een eigen kledinglijn: het fashionlabel 2F1L. Dit staat voor 2 friends 1 label. Dit is zijn passie, zo maakt Jos duidelijk in Niet Lullen Maar Poetsen: In het Zuiden. Dit label heeft hij samen met zijn beste vriend Max van der Meijden opgezet. “Ik ben niet perse heel patserig, of iemand die op de voorgrond hoeft te treden. Ik vind het wel leuk om te laten zien dat het me is gelukt en dat het goed met me gaat. Rijkdom zie ik dan ook als iets dat je goed in je vel zit en dat je geniet.” En dat doet Joss voldoende met zijn snelle auto. “Het cadeautje aan mezelf.”

Max van der Meijden is negen jaar jonger dan Joss en komt eveneens uit Best. Hij is behalve ondernemen met 2F1L ook zanger van de band Riptide. Uitgangspunt van het tweetal is om het perfecte T-shirt te ontwerpen voor mannen. En de uitgangspunten qua kleuren zijn duidelijk zwart en wit.

Joss Linssen is te volgen via Facebook, Max van der Meijden is te volgen via Facebook.

Sem Smit zet nageltjes aan huis

Sem Smit is nog een prille twintiger, maar zit er al warmpjes bij. Sem woont eveneens in Best en haar vader heeft een zeer succesvol dakbedekkersbedrijf. Aan huis heeft Sem een nagelsalon geopend, wel met wat hulp van haar ouders. En dit is inmiddels een aardig succes. De beautysalon heet Sem Nails & Hair en wekelijks heeft ze zo’n tien klanten. “Mijn droom is om Sem Nails & Hair uit te breiden”, zo vertelt de brunette in Niet Lullen Maar Poetsen: In het Zuiden. “Maar ik zou het wel fijn vinden als het hier allemaal thuis zou gebeuren.” Sem was niet helemaal uit eigen beweging begonnen met haar studio. “Dit komt vooral door mijn moeder, want ik moest gewoon van haar gaan werken. Ze vond het niet goed als ik lui op bed lig. Ze stelde voor dat ik een nagellakcursus ging doen. Ik was op mijn achttiende niet meer leerplichtig, dus ik dacht laat ik thuis maar lekker nageltjes zetten.”

Sem Smit is te volgen via Instagram.

Françoise Oostwegel kiest voor de kunst

De familie Oostwegel uit Limburg is rijk geworden met de chateauhotels, dochter Françoise Oostwegel heeft een andere richting gekozen. De midtwintiger is afgestudeerd aan de kunstacademy in Maastricht en nu is ze zelf ontwerper en designer. Twee dagen per week werkt Françoise in de hotels van haar vader als interieurarchitect. Daar kan ze haar eigen producten ook onder de aandacht brengen. “Ik hoop binnenkort mijn producten in de hotels staan, maar daar moet ik wel hard voor werken. Horeca zit ook wel in mijn bloed, daar ben ik tenslotte mee opgegroeid. Toch wilde ik voor design en kunst gaan”, vertelt Françoise in Niet Lullen Maar Poetsen: In het Zuiden.

Françoise Oostwegel is te volgen via Facebook.