Sterren op TV

Josèff Iping vriend van Eva Crutzen

Josèff Iping is de vriend van Eva Crutzen, een Nederlandse actrice, zangeres en cabaretière die te zien is in onder meer Promenade en Opslaan Als.

Josèff Iping vriend Eva Crutzen

Josèff Iping heeft voor een Master of Arts gestudeerd op de Universiteit van Amsterdam. Tegenwoordig werkt hij als programmamaker bij de VPRO. Zo is hij de regisseur en editor van De Toekomst is Fantastisch, Tims Tent, Beestieboys, De Westerlingen en Weekend met Willie.

Eva Crutzen in Promenade

Het gros van de televisiekijkers leerde Eva Crutzen kennen van haar glansrol in Promenade, een satirische talkshow op NPO 3 van gastheer Diederik Ebbinge. Eerder was ze ook al te zien in onder meer Klikbeet, in de show Spiritus en de film Snuf en de IJsvogel.

Eigen komedieshow Eva Crutzen: Opslaan Als

In 2020 kreeg Eva Crutzen haar eigen komedieshow genaamd Opslaan Als. Daar had vriend Josèff Iping ook zijn aandeel in, vertelde Eva aan Het Parool: “Toen ik het daarover had met mijn vriend kwamen we op het idee van een registratie plus. Dus: wel het verhaal van de theatershow vertellen, maar dan opeens een videoclip ertussen, ofzo.”

“Dat vond de omroep ook een goed idee, maar toen ik het ging uitwerken, wilde ik liever écht iets nieuws maken. Weg uit het ­theater. Zo is het idee van de serie geboren.”

Liefdesverdriet Eva om ex

Josèff Iping is overigens niet de eerste vriend van Eva Crutzen. Zo schreef ze in een column voor JAN uitgebreid en openhartig over haar eerste liefde: “De relatie die ik kreeg nadat ik op mijn achttiende naar Amsterdam was verhuisd duurde acht jaar. De breuk met hem was verschrikkelijk, echt afschuwelijk. Het heftigste op aarde. Dat je besluit afscheid te nemen zonder dat iemand dood is. Een dergelijke beslissing is ontzettend moeilijk.”

“Alles met betrekking tot loslaten in het leven komt in zo’n periode langs. Ook alle verdriet en paniek om mijn moeder kwam weer boven. Ik verloor haar toen ik heel jong was en dat heeft gezorgd voor een heel heftige verlatingsangst.” Hopelijk zal ze haar huidige vriend Josèff Iping nooit hoeven te verlaten!

Dit bericht bekijken op Instagram

Happie Valenteins Deey ❤️ #valentine #valentijnsdag #love #loveofmylife #liefde #valentinesday2020

Een bericht gedeeld door Eva Crutzen (@evacrutzen) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Promenade nu terug te zien op je npo gemist dinges yes. #promenade #ruinerwold #rechtbankdeskundige #npogemist

Een bericht gedeeld door Eva Crutzen (@evacrutzen) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Niets meer aan doen.

Een bericht gedeeld door Eva Crutzen (@evacrutzen) op