Sterren op TV
Jorrit Ruijs Bastiaan Vonk De Spa

Auteur: Senna Reimink

Datum: 2 oktober 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Jorrit Ruijs is Bastiaan Vonk in De Spa

Jorrit Ruijs speelt Bastiaan Vonk in De Spa. De acteur heeft in de afgelopen jaren vooral een carrière opgebouwd in het theater, maar ook daarbuiten is hij steeds bekender aan het worden. Nadat hij al onder mer rollen in series als Flikken Maastricht, De Co-assistent en Boks te pakken had, gaat hij nu een veel grotere rol tegemoet op tv. In de latenight soap De Spa gaan we Jorrit leren kennen als Bastiaan, de psycholoog.

Jorrit Ruijs van theater naar tv

Jorrit Ruijs was al op jonge leeftijd serieus bezig met zijn toekomstige carrière. Hij ging aan de slag met een klassieke balletopleiding en begon een studie aan de Toneelschool in Amsterdam. Sindsdien is Jorrit eigenlijk ook al niet meer het theater uit te slaan. Zo was hij onder meer te zien in de musicals Hair, Ciske de Rat, Soldaat van Oranje en tegenwoordig in de wereldberoemde musical The Lion King. Daarin vertolkt hij de hoofdrol van Scar. Voor die rol werd hij zelfs genomineerd voor een Musical Award Inmiddels heeft de 37-jarige Jorrit ook de overstap gemaakt naar tv. Zo zagen we hem onder meer voorbij komen in Bloedverwanten, Spoorloos verdwenen, Flikken Maastricht, Goede Tijden, Slechte Tijden, De Co-assistent en Walhalla.

Jorrit Ruijs is Bastiaan Vonk in De Spa

Jorrit Ruijs is ook één van de vaste gezichten in De Spa. Ondanks zijn drukke theater-schema heeft Jorrit tijd gevonden om opnames van de latenight soap bij te wonen. Jorrit gaan we in De Spa leren kennen als Bastiaan Vonk, een psycholoog. Hij wordt omschreven met de veelbelovende woorden ‘Bastiaan doorziet iedereen, maar niemand doorziet hem.’ Bastiaan is dan ook een echte einzalgänger die een on-orthodoxe aanpak hanteert in zijn werk.

Jorrit Ruijs is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.