Sterren op TV
Jorn Rohde Galileo

Auteur: Senna Reimink

Datum: 25 mei 2016

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Jorn Rohde gaat geen experiment uit de weg

Jorn Rohde is op het moment van schrijven nog relatief onbekend, maar doet er alles aan om daar verandering in te brengen. De voormalig student aan de Universiteit van zowel Amsterdam als Maastricht studeerde in het verleden Political Science en Social Sciences. In 2016 hoopt hij de nodige bekendheid te creëren. “Jij kent mij nog niet maar daar gaat in 2016 verandering in komen”, kopt hij dan ook niet voor niets op zijn officiële website.

Jorn Rohde van BNN naar RTL

In 2008 volgde Jorn één jaar een opleiding aan de BNN University. Daar leerde Jorn de fijne kneepjes van het vak kennen. “Het was echt een unieke kans voor iemand die nog nooit in de buurt van een camera was geweest maar wel content wilde maken. Je krijgt met je team een camera en gaat aan de slag. Produceren, regisseren, presenteren, you name it”, zo liet Jorn Rohde daar onlangs over weten op de officiële website van BNN-Vara.

Daarna maakte Rohde de overstap naar RTL, waar hij tegenwoordig ook projectleider is voor RTL Concepts. Anno 2016 is het de bedoeling dat Jorn Rohde vaker voor de camera verschijnt en dat lijkt tot op heden aardig te lukken met zijn klus bij Galileo. Daarvoor is hij dagelijks te zien op de Nederlandse televisie.

Jorn Rohde bij Galileo

Sinds 7 maart 2016 is Jorn Rohde een van de verslaggevers van het RTL 5-programma Galileo, net als Sem Barendse en Shelly Sterk. Voor het populaire wetenschappelijke programma moet Rohde overigens wel stevig in zijn schoenen staan. De verslaggever, die in Wijchen is geboren en tegenwoordig woonachtig is in Amsterdam, moet namelijk regelmatig experimenten ondergaan. Ongetwijfeld gaan we deze hunk, die onlangs ook aanschoof bij Koffietijd en Giel Beelen om te praten over het wetenschappelijke programma, vaker op televisie tegenkomen.

Wil je meer te weten komen over Jorn Rohde? Volgen kan via Instagram, Facebook en Twitter.