Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 25 maart 2020

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Jordy Graat ex-vriend van Meike de Jong

Jordy Graat is de ex-vriend van Meike de Jong, een Nederlandse nieuwslezeres en journaliste van onder meer RTL Nieuws en Radio 538. De twee leerden elkaar kennen bij Omroep Brabant, want net als Meike is ook vriend Jordy werkzaam in de media.

Jordy Graat ex-vriend Meike de Jong

Jordy Graat heeft journalistiek gestudeerd op de Fontys Hogeschool in Noord-Brabant. In 2006 pakte hij ook met zijn hobby groots uit: onder zijn eigen naam werd Jordy party-dj. En dat gaat behoorlijk goed, meldt hij op LinkedIn.

“In 2009 had ik de eer, om uitgeroepen te worden tot ‘Populairst opkomende party-dj’. De laatste jaren stemt het publiek mij in de top 10 van beste allround dj’s in Nederland. Ongelooflijk gaaf! Ik draai ieder weekend door het hele land en bezoek in de zomer en wintermaanden populaire vakantielanden zoals Spanje, Portugal, Griekenland en Oostenrijk.”

Jordy Graat party-dj, televisiepresentator Omroep Brabant en veldspeaker PSV

En ook op het gebied van de journalistiek maakt de vriend van Meike de Jong grote stappen. Via het Veldhovens Weekblad belandt Jordy in 2010 bij Omroep Brabant, waar hij nu nog steeds actief is als televisiepresentator. Het is ook de plek waar hij Meike de Jong leerde kennen. Tegenwoordig is Jordy óók nog veldspeaker bij voetbalclub PSV én is hij als freelancer in te huren als presentator en gespreksleider. Een bezige bij, dus.

Meike de Jong presentatrice RTL Nieuws

In ‘Op De Bank’ vertelde Meike de Jong al eens openhartig over haar negen jaar jongere vriend Jordy Graat. “Dat hij zo veel jonger is, merk je niet. Ik vind het leuk om in een relatie van elkaar te leren en wat dat betreft zijn wij aan elkaar gewaagd.”

“Ik leer van hem beter te relativeren. Daardoor sta ik laconieker in spannende opdrachten, bijvoorbeeld als ik voor mijn werk als dagvoorzitter naar het buitenland moet. Van Jordy leer ik dan om mijn innerlijke rust te bewaren. ‘Die mensen willen gewoon een leuke dag, hoe gaaf is het dat jij daaraan een bijdrage mag leveren?’ zegt hij dan. Dat helpt enorm.”

Vrijgezel

De relatie tussen Jordy en Meike heeft geen stand gehouden. Inmiddels is Jordy dan ook alweer een tijdje vrijgezel. “Als je een vriendin hebt die doordeweeks werkt en zelf het hele weekend weg bent, leef je makkelijk langs elkaar heen. Ik baal er wel een beetje van dat ik geen relatie heb. Ik zou best graag een gezin willen.”, aldus Graat in de zomer van 2020 tegenover het Eindhovens Dagblad.