Sterren op TV
Yara-Michels-150x150

Jordy Casteleijn is de vriend van Yara Michels

Yara Michels is een Nederlandse influencer, vlogster, onderneemster en ex-hoofdredacteur. Michels werd geboren op 7 juni 1990 in Eindhoven. De influencer is al jaren samen met haar vriend Jordi Casteleijn. In 2021 maakte ze haar zwangerschap bekend op haar Instagram.

Inhoudsopgave

Een van Nederlands eerste modebloggers

Nadat Michels haar middelbare school diploma op zak had, besloot ze communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam te gaan studeren. Tijdens deze studie startte Michels haar eerste blog. In 2009 lanceerde ze haar persoonlijke blog, genaamd This Chick’s Got Style. Met dit modeblog was Michels een van de eerste modeblogster in Nederland. Ze deelde foto’s van haar outfits en vertelde welke trends er op dat moment in waren. De influencer kreeg door deze bekendheid al snel grote samenwerkingen met grote merken. Ze werd uitgenodigd voor diverse persreizen en werd regelmatig uitgenodigd bij diverse Fashion Weeks in Europa.

Chapter Friday

Nadat Michels haar bachelor communicatiewetenschappen had afgerond, besloot ze een master te gaan volgen. Nadat ze deze master had afgerond, ging ze aan de slag als redacteur bij Elle. Na drie jaar besloot ze ontslag te nemen, om zich 100% op haar blog te gaan focussen. In 2014 zette ze haar blog This Chick’s Got Style om naar een Engelstalig blog, genaamd Chapter Friday. Ze deelde hier artikelen over mode, interieur en carrière. Haar blog werd erg succesvol en ze besloot hiernaast ook vlogs te gaan maken op Youtube. Ze was ook even te zien op TV bij de zender Net5.

Grote Instagram fanschare

Door het grote succes van Michels modeblog, groeide ook Instagram following ook. Inmiddels heeft ze hier ruim 158.000 trouwe volgers. Ze deelt hier regelmatig mooie foto’s van haar outfits, vriend Jordi en vriendinnen. Daarnaast post ze regelmatig foto’s van haar merk Ateljé, haar geliefde woonplaats Amsterdam en mooie plaatjes van haar interieur. De influencer laat ook haar graag haar activisme zien op haar diverse platforms. Zo zet ze zich in voor diverse belangrijke maatschappelijke onderwerpen, zoals feminisme en body positivity.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordy Casteleijn (@jors_truly)

Hoofdredacteur LINDA.meiden

In 2017 kwam Michels grote droom uit. Ze kreeg een mailtje van hoofdredacteur van Linda, Jildou van der Bijl, of ze langs wilde komen voor een gesprek. Michels werd gevraagd om hoofdredacteur te worden bij Linda.Meiden. Dit magazine is het jongere zusje van Linda., gericht om vrouwen tussen de 18 en 28 jaar. Het blad zocht iemand die jonge vrouwen begrijpt, de online wereld snapt en alles weet over Instagram en Youtube. Al snel kwamen ze bij Michels uit: een van de eerste en bekendste bloggers van Nederland. Michels werd de hoofdredacteur van LINDA.meiden en in 2019 won ze de Cross Media Award voor haar rol bij het populaire magazine.

Ateljé

In 2020 maakte Yara Michels bekend te stoppen als hoofdredacteur bij LINDA.meiden. Ze besloot zich te gaan focussen op andere projecten. Een van deze grote projecten was haar eigen merk Ateljé. Dit merk verkoopt diverse duurzame accessoires, zoals telefoonhoesjes en tassen. Het merk Ateljé zette ze op met haar vriend Jordy Casteleijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jordy Casteleijn (@jors_truly)

Relatie met Jordy

Yara Michels ontmoette haar vriend Jordy Casteleijn op het Lowlands festival. De twee kochten in 2020 samen een huis in Amsterdam en besloten dit compleet te gaan verbouwen in een duurzaam huis. In 2021 maakte Michels haar zwangerschap bekend op Instagram. Ze deelde een video waar een echo te zien is met de caption: ,,Blij om jullie iets te vertellen. Ik kan niet wachten op dit avontuur samen met jou.”