Sterren op TV
Jordan Roy The Voice of Holland

Jordan Roy kandidaat in The Voice of Holland

Jordan Roy is kandidaat in The Voice of Holland 2016. Jordy van Toornburg zoals Jordan Roy werd geboren werd met Adlicious al eens tweede in X Factor. De verwachtingen voor TVOH zijn dan ook hooggespannen, zeker na zijn uitstekende blind audition. Als coach koos Jordan Roy voor Waylon.

Inhoudsopgave

Liefde voor muziek bij Jordan Roy

De Rotterdammer kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Zijn ouders waren al zeer muzikaal, want papa Roy speelde gitaar en zijn moeder zong. De twee broers van Jordan gingen aan de gitaar en het drumstel, hij koos zelf voor zingen en de piano. De muzikale liefde werd verder opgebouwd in de kerk. “Waar mijn liefde voor meerstemmige muziek, harmonieën en black gospel ontstond”, zo schrijft Jordan Roy op zijn eigen website.

In zijn woonplaats Rotterdam ging Jordan Roy naar het conservatorium, waar hij een uitmuntende leerling bleek. In 2011 heeft hij zijn opleiding namelijk afgerond met een snaar strakke 9,5 op zijn eindlijst. Op dat moment had hij al veel ervaring opgedaan met solo optredens, door te zingen in achtergrondkoren en als vocal coach.

Tweede met Adlicious in X Factor

Met twee vriendinnen besloot hij na zijn opleiding Adlicious op te richten, waar hij zich uit kon leven op het maken van vocal arrangements. In 2011 deden ze ook nog eens mee aan X Factor, Shirley (25) en Laise (27) vergezelden toen de 23-jarige Jordy, die inmiddels dus beter bekend is als Jordan Roy. En eerder hadden ze ook auditie gedaan bij X Factor UK, omdat ze net te laat waren om in Nederland mee te doen.

Ze kwamen in Groot-Brittannië tot de laatste vijftig. In Nederland ging het een stuk beter. Uiteindelijk zou Adlicious de finale halen en alleen Rochelle Perts kreeg net iets meer stemmen, zo werd Adlicous dus tweede in X Factor. Ze maakten een aantal platen en in 2016 kwam er na drie jaar werden een nieuwe plaat met zes nummers.

Waylon herkent de stem van Jordan Roy in TVOH

Zijn zangtalent bleef al niet onopgemerkt, want de afgelopen jaren werkte hij al samen met Sharon Doorson, Berget Lewis, Lisa Lois (winnares van X-Factor 2009), Waylon, Ilse de Lange (de afgelopen jaren coach in The Voice of Holland), Glennis Grace en Alain Clark.

Eerder dit seizoen herkende Waylon de stem van Rachel Kramer niet, terwijl hij samen met haar had meegedaan aan de voorronde van het Songfestival. Dat was nu wel het geval, want Waylon heeft Jordan Roy regelmatig op zijn oortjes als achtergrondzanger. En hij vond het dan ook erg tof dat Jordan nu zelf mee doet aan The Voice of Holland. Alle vier de juryleden draaiden tijdens de vertolking van Man in the Mirror.

Ook zong hij in 2015 een nummer met Emmaly Brown, de blondine haalde in 2014 de liveshows van The Voice of Holland. Daarin was ze vervolgens wel de eerste afvaller. Met de deelname aan TVOH wil Jordan Roy zich volledig gaan focussen op zijn solo carrière.

“Ik heb hier super veel zin in en kan jullie vertellen dat er heel veel toffe projecten aankomen. Achter de schermen ben ik hard aan het werk om het komende jaar met eigen muziek te komen.” Dankzij zijn uitstekende blind auditie kan hij nu een grote stap gaan zetten. Zijn keuze viel uiteindelijk op Waylon als coach.

Jordan Roy Battles

Jordan Roy mocht zich na de Blind Auditions gaan melden voor de battles en dat deed hij met verve. In Team Waylon stond hij oog in oog met Mireille Komproe en uiteindelijk mocht Jordan zichzelf de winnaar van de battle noemen. Samen zong het duo het nummer Sugar van Robin Schulz. Doordat Jordan zich als winnaar kroonde, mocht hij in de knockouts ook aan de slag. Roy kwam even op de stoel van Dilana Smith terecht met het nummer The Edge of Heaven van Wham!, maar moest het veld uiteindelijk toch ruimen.

Jordan Roy is ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram.

Bekijk de andere deelnemers van Team Waylon uit The Voice of Holland 2016 Stephan Bouwman | Mirelle Komproe | Yerry Rellum | Oumnia Guigui | Dilana Smith | Jane Talany | SaraLee Vos | Pleun Bierbooms | Maik IJpelaar | Chirine Aliani