Sterren op TV

Jordan Garfield de vriend van Eurovisie Songfestivalwinnaar Duncan Laurence

De man die het Eurovisie Songfestival won, Duncan Moors, beter bekend onder zijn artiestennaam Duncan Laurence, verwierf zijn bekendheid door zijn deelname aan het vijfde seizoen van The Voice of Holland. In dit vijfde seizoen bracht Laurence het tot de halve finale. In 2019 wist hij het Eurovisie Songfestival te winnen, waarna hij wereldwijd bekend werd. Laurence is 11 april 1994 geboren in Spijkenisse en verdient de kost als singer-songwriter. Sinds zijn 13e levensjaar schrijft Laurence al muziekteksten. In 2012 kreeg Laurence blijk van waardering toen hij een lokale talentenjacht in Brielle wist te winnen, hij was toen nog maar 18 jaar oud. Dit leidde ertoe dat Laurence in 2013 besloot om aan de Rockacademie in Tilburg te gaan studeren. Daar richtte hij met een aantal medestudenten de band The Slick and Suited op. Met deze band nam Duncan Laurence in 2014 deel aan het muziekfestival Eurosonic Noorderslag. Duncan Laurence heeft een relatie met Jordan Garfield.

Inhoudsopgave

Het liefdesleven van Duncan Laurence

Laurence is in 2020 verloofd met zijn vriend Jordan Garfield. Garfield vroeg Duncan Laurence ten huwelijk en hij zei ja. Over de trouwdatum is in verband met de geldende coronamaatregelen nog niets bekend, maar de plannen zijn er in ieder geval. Nog geen jaar voor de verloving van Garfield en Laurence, in 2019, had Laurence nog een relatie met Gerco Derksen. Duncan Laurence bracht in mei 2019 naar buiten dat de relatie met Derksen was geëindigd. Dit heeft elkaar dus kort na elkaar opgevolgd. Garfield, de nieuwe verloofde van Laurence, is, net als Laurence zelf, songwriter. De twee hebben samen het lied Last Night geschreven. Laurence en Garfield hebben naast het schrijven van liedjes nog een gezamenlijke passie: dieren. Ze hebben vlak nadat hun relatie bekend werd direct twee rode kittens, Stevie en Kurt, aangeschaft.

Eurovisie Songfestival zege

In 2019 wist Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv te winnen. Dit was voor het eerst in 44 jaar dat Nederland deze prijs won. Laurence wist dit resultaat te bereiken met het liedje Arcade. Met zijn winst haalde de zanger het Eurovisie Songfestival het daarop volgende jaar naar Nederland, naar Rotterdam om precies te zijn. In 2021 mocht de singer-songwriter wederom meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Zijn live-deelname kon helaas geen doorgang vinden, Laurence was besmet met het coronavirus en moest dus in thuisquarantaine. Er werden beelden van de repetities getoond ter vervanging van het geplande live-optreden. Nederland kwam op een 23e plaats (van de 26 deelnemers). Dit verhaal krijgt voor Laurence nog een vervelend nasmaakje wanneer hij er van beschuldigd wordt dat hij zijn coronabesmetting zou hebben gefaked. Uiteindelijk won Italië het Eurovisie Songfestival 2021. Het winnen van het Eurovisie Songfestival en de bekendheid die daarbij komt kijken zijn de zanger niet onverdienstelijk geweest. In 2020 ziet Duncan Laurence kans om een mooie villa in het Gooi te kopen voor zo’n half miljoen euro. Zijn vermogen zal door zijn muzikaal succes al aardig gegroeid zijn.

Arcade

Het door Laurence deels zelf gecomponeerde lied Arcade is eigenlijk dé doorbraak voor de singer-songwriter geweest. Hij schreef het met de Zweedse muzikant Joel Sjöö en componist Wouter Hardy. Het lied heeft ervoor gezorgd dat hij mee kon doen aan het Eurovisie Songfestival in 2019 en dat hij deze ook nog eens wist te winnen. Ook heeft Arcade wereldwijde bekendheid opgeleverd. In 2021 heeft Laurence samen met zangers Fletcher een speciale duetversie voor Amerika opgenomen. Dit duet werd in de show van Ellen DeGeneres vertoond. Helaas voor Laurence mocht hij er zelf niet bij aanwezig zijn, het lied werd in een videoclipachtige versie vertoond wegens de maatregelen die getroffen waren in verband met de coronapandemie. Het lijkt erop dat Arcade ook in Amerika een hit gaat worden, in 2021 staat Laurence met het nummer in de respectabele Billboard Hot 100-lijst.